Se den spektakulære Kon-Tiki traileren

Bildeserie

Bildeserie: Se nye bilder fra filmen «Kon-Tiki»

Kon-Tiki
Foto/Copyright: Carl Christian Raabe / Nordisk Film Distribusjon AS
Nordisk Film / VFX ved Fido
Nordisk Film / VFX ved Important Looking Pirates
 *** Local Caption ***
Artikkelen er over 5 år gammel

Ny trailer fra den nye Kon-Tiki filmen er klar. Se traileren og bildeserie fra filmen her.

DEL

Gå høsten i møte - KUN 88 kr for 8 uker med papiravisen og alt innhold på nett

24. august har den nye filmen om Kon-Tiki ferden premiere. Nå viser en ny trailer fra produsenten hvor storslagen filmen blir.

Filmen «Kon-Tiki er» en dramatisering av de virkelige hendelsene da Thor Heyerdahl i 1947 la ut på en eventyrlig og farefull ekspedisjon over Stillehavet for å bevise sin teori om at Polynesia var blitt befolket fra Sør-Amerika. Thor Heyerdahl fikk med seg fem unge menn: Ingen av dem kjente hverandre fra før, og bare en av dem kunne seile. Selv hadde Heyerdahl vannskrekk og kunne ikke svømme. Han var villig til å ofre alt for å få rett.

I hovedrollen som Thor Heyerdahl finner vi Pål Sverre Hagen, mens Agnes Kittelsen spiller hans første kone, Liv. Mannskapet på Kon-Tiki spilles av Odd-Magnus Williamson, Tobias Santelmann, Anders Baasmo Christiansen, Jakob Oftebro, og Gustaf Skarsgård.

«Kon-Tiki» er barndomsvennene og regissørparet Joachim Rønning og Espen Sandbergs tredje spillefilm. Regissørduoen fikk sitt store gjennombrudd med braksuksessen Max Manus, som med 1,2 millioner nordmenn på kino ble en av Norges mest sette filmer gjennom tidene. Manus til filmen er skrevet at Petter Skavlan.

«Kon-Tiki» er produsert av Nordisk Film Production ved Aage Aaberge og Recorded Picture Company ved Jeremy Thomas.

Filmen om Kon-Tiki har vært vanskelig å lage. Over tusen mennesker har vært med på arbeidet. Den er filmet i seks land over tre måneder.

Heyerdahl laget selv en dokumentar-film om reisen med Kon-Tiki. Den vant filmprisen Oscar i 1951.

Artikkeltags