Skilter ved Thor Heyerdahl-huset

Av
Artikkelen er over 9 år gammel

Fra neste år håper Heyerdahl-byens leder, Gillian Hockly, at folk skal få slippe inn i Thor Heyerdahls barndomshjem i Steingata.

DEL

Gå høsten i møte - KUN 88 kr for 8 uker med papiravisen og alt innhold på nett

Denne sommeren blir det bare informasjonsskilt på gjerdet.

- Vi jobber nå med å forsøke å finne ut hvordan huset var på Thor Heyerdahls tid innvendig. Hvordan han eget rom så ut, og hvordan huset var ellers. En vanskelig oppgave fordi det nesten ikke finnes bilder herfra, sier Gillian Hockly til Østlands-Posten.

Larvik kommune overtok i fjor Thor Heyerdahls barndomshjem i Steingata 7, og er det prosjektet Heyerdahl-byen som har ansvaret for å restaurere huset og å ta det i bruk. 20. juni skal det monteres en informasjonsmonter utenfor huset som forteller om huset og om Thor Heyerdahl. Men dette er bare en foreløpig løsning.

- Vi håper å ha kommet så langt med restaureringen neste år at vi kan slippe folk inn i huset. Men det vil ta tid, og trolig flere år før bygget er ferdig, sier Gillian Hockly.

- Hvilke planer har dere for huset?

- Vi håper det blir et hus med mange funksjoner, og ikke bare et museum. Vi vil slippe folk inn, men samtidig bruke det til møter og kanskje som en «kommunens æresbolig»? Og kanskje som et overnattingssted for fagfolk som besøker byen for å bidra i Heyerdahl-prosjektet. Det jobbes med å legge planer, og det blir spennende å se hva vi ender opp med, sier Gillian Hockly.

Artikkeltags