Kon-Tiki-museet har tidligere bidratt med litt informasjonsmateriell relatert til Thor Heyerdahls oppvekstår i Larvik, og dette er nå hengt opp på veggene i hans soverom.

– Det kan bli mer av samme slaget, forteller kurator Reidar Solsvik til Østlands-Posten,

– Men neppe originaldokumenter og gjenstander. Det må helst bli snakk om kopier og avbildninger av materiale som har med hjemmet i Steingata å gjøre og med barne- og ungdomsårene i Larvik, sier han.

Interessant innsyn

Under besøket i Kon Tiki-museet fikk styremedlemmene i Larvik Historielag se mange eksempler på dette. Blant annet fikk de interessante innsyn i museets omfattende arkiv og bibliotek, der blant annet de kjente barnetegningene ligger forvart, karakterboka fra examen artium, brevene fra hans kommende hustru Liv og ikke minst: loggboka fra Kon-Tiki-ferden.

Historielaget, som er en av de flittigste brukerne og pleierne av hus og hage i Steingata 7, har naturligvis sine egne meninger om den videre innredning og bruk av det historiske huset, men er like naturligvis underlagt kommunen og institusjonen Heyerdahlbyen om disse spørsmålene. Under alle omstendigheter har de tatt med seg verdifulle impulser tilbake fra turen til Bygdøy.