«Andreas (34) slakter folkeskikken i Bøkeskogen» er ØPs overskrift til en sak om en gjest fra vår naboby Sandefjord som er svært skuffet over larviksfolks oppførsel på 17. mai.

Det er selvfølgelig veldig kjedelig at en gjest i verdens vakreste bøkeskog ikke er fornøyd med sitt besøk, men jeg kjenner at lokalpatrioten i meg går i forsvarsposisjon når Andreas (34) generaliserer «hele skævven» på bakgrunn av enkelte menneskers oppførsel.

Vår lille familie valgte å se barnetoget fra svingen ved Torvet i år, nettopp for å unngå trengselen ved Flaggstengane og området rundt, siden vi hadde med barnevogn. Deretter gikk vi opp til Festplassen for å bivåne barnetogets ankomst der, og det fungerte utmerket. Vi ble til og med spurt av vilt fremmede mennesker på Torvet om vi ikke skulle stå lenger fremme. Min erfaring er at dette er langt mer typisk oppførsel blant larviksfolk på 17. mai enn det Andreas (34) beskriver!

Det er selvsagt ikke slik at tilreisende har stor kunnskap om hvor det lønner seg å stå eller gå her i byen, eller hva det betyr å møtes ved Flaggstengane, men her bør man gjøre som til fjells, og lytte til lokalbefolkningen.

Det skal i hvert fall jeg gjøre, om jeg noen gang av en eller annen pussig grunn skulle finne på å feire nasjonaldagen noe annet sted enn i Larvik.

Takk for en fin feiring!