Historisk smell for XXL – har aldri tapt mer

NY I JOBBEN: Pål Wibe legger frem sitt første regnskap som XXL-sjef. Her fra tiden som Nille-sjef.

NY I JOBBEN: Pål Wibe legger frem sitt første regnskap som XXL-sjef. Her fra tiden som Nille-sjef. Foto:

XXL hadde en god vekst i første kvartal, men gjør et historisk dårlig første kvartal.

DEL

(Nettavisen): Pål Wibe er fersk konsernsjef i XXL, etter at han tok over sjefsjobben 1. april. Han ledet i flere år Europris, som nylig kom med gode resultater, mye takket være koronakrisen.

Som XXL-sjef kan Wibe rapportere om en vekst i inntektene på over 7 prosent i første kvartal til 2164 millioner kroner, men resultatet før skatt ble negativt med 262 millioner. Det er tidenes dårligste første kvartal. For hele 2019 tapte XXL 200 millioner.

XXL meldte i slutten av mars at de permitterer rundt 1000 ansatte i Norge som følge av koronautbruddet og de strenge tiltakene fra regjeringen.

Liten tro

XXL oppgir for øvrig ikke konsensusestimater fra analytikerne, altså hva selskapet forventes å ha av inntekter og resultat. Men ifølge MarketScreener har analytikerne en salgsanbefaling av aksjen og et gjennomsnittlig kursmål på 12 måneders sikt på lave 4,83 kroner.

Det betyr i så fall at aksjen skal falle klart de nærmeste månedene. XXL-aksjen ble på det laveste i slutten av mars handlet til under 4 kroner (se grafen under).

XXL-aksjen er så langt i år ned 36 prosent, men den seneste måneden opp hele 149 prosent. Det blir store prosentvise utslag når de absolutte nivåene er så lave.

KRAFTIG REKYL: XXL-aksjen stupte i likhet med mange andre aksjer i mars, men har så fått en kraftig rekyl. Det er imidlertid mye å ta igjen.

KRAFTIG REKYL: XXL-aksjen stupte i likhet med mange andre aksjer i mars, men har så fått en kraftig rekyl. Det er imidlertid mye å ta igjen. Foto:

Henter penger

Skuffende resultater og feilslåtte strategier har bidratt til at pengene har rent ut av kassa. XXL skal derfor hente 400 millioner kroner i ny egenkapital. Denne aksjeutvidelsen er fullt ut garantert, og tegningskursen er satt til 5 kroner per aksje. Tegningsperioden vil vare fra 4. til 18. mai.

Markedsverdien av XXL ved børsslutt tirsdag var drøyt 2,3 milliarder kroner. Største aksjonær i den børsnoterte sportskjeden er XXL-gründer Øyvind Tidemandsen med 20,5 prosent.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken