– Vi har tatt på å videreføre den tidligere og årlige modelljernbanemessen som ble arrangert i Farrishallen, forteller Per Larsen og Alf Gerhard Brathagen fra Larvik modellflyklubb.

– Dermed har vi også utviklet messen til å være mer enn den var tidligere, og i helgen tror vi at tilbudet passer svært mange, sier de to.

Fly og simulatorer

Siden det er modellflyklubben som står som arrangør, vil nok innslag av modellfly dominere på årets messe. Men tror du at det bare dreier seg om utgaver limt sammen på gutterom, tar du feil.

– Vi skal blant ha inn i Farrishallen et seilfly i full størrelse som publikum kan prøvesitte, forteller Larsen og Brathagen.

– Flyet har et vingespenn på 15 meter, og vil nok imponere mange, sier de.

I tillegg kan publikum på nært hold se på store modeller av flere fly med jetturbin, og man kan prøve seg inne i en flysimulator.

– Dette vil nok mange synes er spennende. Vi har to stykker tilgjengelig under messen, forteller Larsen og Brathagen.

Droneracing

Under messen i Farrishallen vil det også bli arrangert demonstrasjon av konkurranse med droner.

– Dette vil foregå trygt bak et sikkerhetsnett, og blir spektakulært å se på, sier de to entusiastene.

– I tillegg stiller rundt 20 utstillere fra hele Østlandet med påkostede modeller av både båter, biler og modelljernbaner. Her blir det utrolig mye spennende å se, sier de.

Stort arrangement

Larvik modellflyklubb er en klubb på cirka 45 medlemmer. Under messen til helgen «slår de på stortromma», og lover en helg med masse aktiviteter og stort sosialt tilsnitt.

– Vi lover en trivelig messe for alle som tar seg en tur, og det blir også bruktbutikk og salg av hjemmeproduserte hobbyprodukter.

– Dette blir en stor happening, og vi håper mange finner veien til Farrishallen til helgen, sier de to til slutt.