Lavik modellflyklubb er årets arrangør av Hobby- og fritidsmessen i Farrishallen, som tidligere ble arrangert av Larvik Modelljernbane Klubb. Arrangørene var godt fornøyd etter messens første dag.

– Det har vært et jevnt sig med folk i hele dag. Jeg vil tippe det har vært opp mot 250 stykker innom oss i dag, forteller Per Larsen.

– Vi er fornøyde med det, men håper likevel at enda flere tar turen i morgen, legger Alf Gerhard Brathagen til.

Se stor bildeserie nederst i saken

Les også: Håper å bli kvitt en hel haug med sykler. Og noen gitarer.

– Noe for alle

Rundt 20 utstillere fra hele Østlandet, med påkostede modeller av både båter, biler og modelljernbaner, er på plass i Farrishallen lørdag og søndag, sammen med et seilfly i full størrelse, som publikum kan prøvesitte.

– I år finnes det litt andre ting enn det har vært på tidligere messer i Farrishallen. Det er mer bredde for dem som kommer, og her finnes det noe for alle. Vi har fått mange positive tilbakemeldinger fra folk som har vært innom, som er veldig fornøyde, forteller Larsen.

– Blant ungdommen er det nok droneracinga som har vært mest populært, mens det for den eldre garde er mer hobbyinteresserte, legger Brathagen til.

Les også: Kristine spiller på TV denne lørdagen

– Dette vekker oppmerksomheten til folk i alle aldere

Bakerst i Farrishallen arrangeres det demonstrasjoner av konkurranser med droner både lørdag og søndag, noe som trakk mange mennesker under messens første dag.

 

– Det blir en virtuell virkelighet. Man tar dataspillet ut i den virkelige verden, men ser verden gjennom et kamera på dronen. Vi har hatt veldig stor pågang her i dag og dette vekker virkelig nysgjerrigheten til folk i alle aldere, forteller Kjetil Andreassen.

Hobby- og fritidsmessen har også åpent søndag fra 12.00 til 17.00

– Folk bør komme for å se hobbyens mangfold i mange fine håndverk. Her er det ingenting som er likt, forteller Larsen.

Bildeserie

Hobby og fritidsmesse i Farrishallen lørdag