DU KAN HØRE PODKASTEN VED Å TRYKKE PÅ DENNE LENKA

Dette er blant temaene i et nytt podkastprosjekt i regi av Larvik bibliotek, Anne Kari Ramberg fra Verket og Maiken Johansen Christiansen fra Larvik Fengsel, i samarbeid med Larvikspodden.

Tre innsatte fra Østlandet er med i prosjektet, der de snakker sammen og intervjuer hverandre om tilværelsen i fengselet, og litt om bakgrunn og fremtid. En av dem er fra Larvik.

Savner flere arenaer

– Det skjer mye i Larvik, men det skjer lite for ungdom og barn. Alt vi kan håpe på er at ting kommer til å skje for de neste generasjonene.

Han savner flere arenaer der unge kan møtes og snakke.

– Hvis jeg ikke kan snakke med noen om hvordan jeg har det, og føle meg trygg på den jeg snakker med, så kommer ikke ting ut.

Det er veldig mange barn som havner i feil miljø, og det vil jeg ikke at for eksempel min datter skal gjøre. Jeg vil at barn skal ha andre ting å tenke på enn kriminalitet.

De kriminelle miljøene er ganske synlige, hevder han.

– Jeg vet hvem som er kriminelle og hvem som ikke er det. Larvik er et lite sted. Alle kjenner alle, og alle snakker dritt om alle. Alle vet hva du gjør, med mindre du gjør det inne i leiligheten din, på rommet og med døra låst.

Flere podkaster

Samtalene kan du høre i den siste jubileumspodkasten for denne måneden, som har tema Mangfold og medborgerskap.

Du kan høre flere podkaster fra Larvik her