DU KAN HØRE DEN FERSKE UTGAVEN AV LARVIKSPODDEN VED Å TRYKKE PÅ DENNE LENKA.


– Folk skal ikke tro at alt er perfekt, sier hun i podkasten, som er laget i forbindelse med byjubileet.

Podkasten produseres av Virvel AS, men med ulike programledere. Denne gangen ble ØP utfordret til å ta ansvar for utgaven og programleder er Kjersti Bache fra ØP. Dette er den siste av tre podkaster som handler om kvinner i Larvik.

Flere gjester

Hvordan er det å være ung kvinne når det er så lett å poste vellykka bilder og historier på sosiale medier? Er det lett å føle seg mislykka eller stille altfor høye krav til seg selv? Det er tema i denne samtalen mellom tidligere håndballspiller Gro Hammerseng-Edin, kommunedirektør i Larvik, Gro Herheim, og psykolog Catharina Carming Vestmoen.

– Jeg tror jenter i dag har større forventninger til seg sjøl enn jeg hadde da jeg var ungdom. Med sosiale medier kan jeg sammenligne meg med flere, på godt og vondt, sier Gro Hammerseng-Edin.

Gro Herheim, som har toppjobben i Larvik kommune, sier hun er takknemlig for at hun vokste opp på 1980-tallet på et jorde i Re kommune.

– Jeg tenkte mest på øl og gutter, ler hun.

– Mens jeg vokste opp på Gjøvik og var 17 år da jeg forelska meg i ei jente. Det ville kanskje vært litt enklere i dag, når det er så mange forskjellige å følge på sosiale medier, forteller Gro Hammerseng-Edin.

LES OGSÅ: Hør rykende fersk podkast: Er kvinnene i Larvik så perfekte som det ser ut på sosiale medier?

– Å få terningkast seks på alt er ikke mulig

Catharina Carming Vestmoen er psykolog i Larvik kommune, og kommer fra Göteborg. Hun synes unge kvinner stiller høye krav til seg selv.

– Jeg tenker at det er fort gjort å miste seg selv i jakten på «likes». Og kommentarfeltene kan også være fulle av stygge ting, sier hun.

– Der må jeg sitere tidligere SV-politiker Hanna Kvanmo, at du skal være særdeles nøye med hvem du lar deg evaluere av, kommenterer Gro Herheim.

Catharina synes unge kvinner er strenge mot seg selv.

– Å få terningkast seks på alt er ikke mulig, konstaterer hun.

ØPs journalist Therese Eskelund har også intervjuet blogger Ida Vindstad, og tidligere Paradise Hotel-deltaker og blogger Andrea Sveinsdottir ble intervjuet på telefon.

Du kan lytte til podkastpraten her.