DU KAN HØRE EPISODEN VED Å TRYKKE PÅ DENNE LENKEN.

Larviks-podden, som blir laget i forbindelse med byjubileet, er allerede blitt en tradisjon på fredager midt i måneden. Alle podkastene har sitt eget tema som følger jubileet. I mars er tema kvinner, naturlig nok kanskje.

Podkasten produseres av Virvel AS, men med ulike programledere. Denne gangen ble ØP utfordret til å ta ansvar for utgaven og det var ingen tvil om hvem som skulle være programleder: Kjersti Bache.

Ser på historien

Kjersti er kjent som bladfyk for mange av ØPs lesere, men hun kan slå i bordet med både radio og TV-erfaring. Og nå også som programleder for en podkast.

– Jeg har jo jobbet med radio i NRK Telemark noen måneder i 1985, og som TV-reporter i God Morgen Norge for 26 år siden eller noe, men her har jeg følt at jeg har kasta meg utpå uten å vite helt hva det er å lage podkast-radio. For det er det Geir-Atle Johnsen, som er mannen som kan dette og som står for disse podkastene sammen med Kjetil Vold, kaller det, sier programlederen.

I denne månedens podkast kaster hun et blikk bakover i tid og drar linjer til dagens kvinner i Larvik.

– Med oss i denne utgaven har vi med oss det historiske blikket tilbake til 1700-tallet ved Aina Aske på Larvik Museum. Hun kunne fortelle at kvinnene på den tiden er nærmest usynlige sett i ettertid. forteller Kjersti.

Geir-Atle og Kjetil har lydsatt portrettet som ØP har hver lørdag, laget av Ane Ringheim Eriksen, om to søstre som dro skikkelig i gang kvinnesaken i Larvik på 1800-tallet. Og det blir selvfølgelig et knippe med gjester.

– Rita Kilvær, kommunestyrerepresentant for Høyre, foreslo i anledning byjubileum og kvinnemåned å kalle opp to plasser i Larvik etter kvinner, så henne har jeg tatt en prat med. For hun fikk jammen meg flertall, forteller Kjersti.

Så hvordan står det så til med kvinnene i Larvik i 2021?

De er i alle fall mer synlige enn på 1700-tallet, kanskje spesielt på sosiale medier.

– Det ser ut som de skal prestere på utrolig mange arenaer: utseende, kropp, skole, karriere, mat fra bunnen, designerhjem, vinklubb, reiser, barn, men er de så perfekte som det ser ut på sosiale medier, spør programlederen.

Flere kjenner Anna Nor Sørensen fra ØPs spalter tidligere, nå er 25-åringen musikkreporter i NRK P3 Urørt og jobber fra hjemmekontor i Trondheim. Hun er med i podkasten. Og det blir satt søkelys på flere markante kvinner i Larvik.

Tre for en

Egentlig skulle Kjersti vært programleder for kun en podkast, men det ble for vanskelig. Temaet var rett og slett så spennende at det ikke holdt med en eller to, men faktisk ble det tre.

– Jeg greide tydelig ikke å begrense meg, så da vi innkalte til debatt, eller en samtale om kvinner i Larvik i jubileumsåret, med håndballstjerna Gro Hammerseng Edin, kommunedirektør Gro Herheim og psykolog Catharina Carming Vestmoen, syntes vi at de sa så mye spennende at vi ikke greide å klippe det ned. Derfor kan du høre det i sin helhet neste uke på op.no, forteller programlederen.

Og det er også duket for en podkast nummer tre.

– Mille-Marie Treschow er vår tids mest kjente kvinne i Larvik. Jeg fikk en prat med Stein Grimsrud, som har vært hennes høyre hånd i alle år, om samarbeidet dem imellom og hennes lederstil. Den praten velger vi å sende i sin helhet i en egen podkast på lørdag. Du kan høre klikke deg inn på en lenke i op.no.

Så altså, det blir tre for en podkast i ØP, den første, og hovedpodkasten kommer fredag!

– Jeg håper folk klikker seg inn for å høre!

DU KAN HØRE EPISODEN VED Å TRYKKE PÅ DENNE LENKEN