Høstkonsert i Svarstad kirke

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

Søndag inviterer Lardal kantori til høstkonsert i Svarstad kirke. Koret vil by på et variert knippe med sanger, fra den enkle vise til de store mestere.

Forskning har vist at korsang har en helsebringende effekt. Det gjør ganske enkelt noe positivt med kroppen når man synger i kor. Verdensdagen for psykisk helse markeres i disse dager, og koret har valgt temaet for denne dagen som en ramme for konserten: «Gi tid!».

Ved søndagens konsert vil koret ha to urframføringer, det vil si korsanger som aldri har blitt framført offentlig tidligere. Den ene er skrevet spesielt til Lardal kantori av den nord-norske komponisten Ivar Jarle Eliassen, som selv har flere melodier i salmeboka.

Hele konsertprogrammet spenner over et tidsrom på ca. 400 år, så spennvidden er stor.

Gjester ved konserten er Speidermusikken fra Skien. Det er et korps bestående av voksne musikere fra Skien og omegn. De har gjestet Svarstad kirke en gang tidligere, men aldri hatt konsertsamarbeid med kantoriet i Lardal, men derimot i en gang i Skien.

I pausen blir det servering av kaffe og kaker.

– Hvis vi gjennom vår sang, våre konserter eller våre øvelser kan være med på å gi mennesker en bedre livskvalitet, er det verdt alt arbeidet som ligger bak et kor. At korsang er positivt for helsen, tror jeg mange av våre medlemmer kan skrive under på. Derfor burde mange flere synge i kor. De vet simpelt hen ikke hvilke gleder og opplevelser de går glipp av!», sier korets dirigent Kjell Håkestad og legger til:

– Vi skal med denne konserten vise litt av det vi har jobbet med og jobber med denne høsten. Det er store og små ting om hverandre, noe vanskelig og noe lett; og et par små urframføringer. Jeg tror vi skal gi publikum en fin kveld i høstmørket. Når dette konsertprosjektet er over, er det full oppkjøring til nye julekonserter både i Svarstad og i England».

Lardal kantori ble etablert for 18 år siden, og består i dag av omkring 40 sangere fra fem kommuner fordelt på tre fylker.

Send tekst og bilder «

Fortell om ditt arrangement eller om et arrangement du har vært på. Hjelp oss å være over alt!

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 09:00.