Husker du Pippi? Hun som danset på bordet, sto opp for seg selv, var beintøff, men søt, herlig og finurlig. Praktiserte humor og rampestreker, men var likevel ærlig og rettferdig, snill og modig. Pippi var bestemt, men ikke sta, og jammen var hun nydelig, selv med håret ut til begge kanter. Pippi var god nok som hun var, og dette var hun klar over! Pippi spiste krumelurpiller, og gjorde til enhver tid, det som passet henne, sammen med en hest og en ape, lille Gubben og herr Nilsson. Vågal nok til å si ifra når andre ble behandlet urettferdig, og hvis #meto hadde eksistert på 40-tallet, ville Pippi sklidd rett inn som frontfigur for bevegelsen.

Pippi, en jente som ikke hadde glemt det vidunderlige ved verden! Kloden vår, jorda vi lever på. Hun hadde ikke glemt at småbarn smiler uten grunn, elsker uten fordommer, og er spesialister på å nyte hverdagens magi, Selv med en pappa som var fraværende, sydhavskonge og sjørøver, og en mor i himmelen, tittende ned fra en sky. Har du tenkt på at den lykksaligheten de nye verdensborgerne, barna våre, bringer med seg, ofte blir glemt på veien gjennom puberteten, tenårene, og over i «det etterlengtede» voksenlivet. Livet som skulle bli så fint, hvor man skulle stå selvstendig, klar til å mestre verden. Helt på egenhånd! Men livet går ikke alltid etter planen. På et tidspunkt, er ikke plantene like grønne, trærne like høye, og solen like sterk.

Gjør som Pippi da vel? Kast deg ut i det, tørr å løfte tyngre enn du har gjort tidligere. Tørr å sove feil vei i sengen, med beina på puten, og med et smil om munnen. Tørr å gå mot stormen. Tørr å vær alene. Vær sterk, modig og vågal. Det er NÅ livet synger i kor med fuglene, løvet danser i vinden, bekken sildrer og barnet ditt ler. Livet består av forgjengeligheter, hvert øyeblikk er for dyrebart til å rotes bort i ett sinn forhekset av fortolkninger, fortæret av normer og jaget av minner. Unn deg selv å danse uten mål og mening, synge uten melodi, og være tilstede uten underholdning!

Les alle innleggene om Kvinnedagen 2019 HER