Gå til sidens hovedinnhold

Hva er farligst?

Artikkelen er over 1 år gammel

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

For en tid siden sto Jon Helgheim Frp og belærte det norske folk hvor farlig det ville være for oss om Norge skulle ta en kvinne med barn hertil. Kvinner som hadde hjulpet is-krigere var dumme og må ta konsekvensen av det. Selvfølgelig må disse kvinner ta sin straff, men hva med barna som lider hver dag under uverdige forhold. Hvem taler barnas sak. FN har bedt om hjelp, men nesten ingen land gjør noe for å få disse barna ut fra disse uverdige levekår.

Ære være Tyskland som har sagt at de tar 400 barn. Solberg-regjeringa gjør ingen ting hvis ikke 8–9 andre land gjør det samme. En merkelig ny» betinget» nestekjærlighet. Vi kan altså ikke hjelpe noen hvis ikke andre gjør det.

Tyskland med sine ca. 80 millioner tar 400 barn-overført forholdsmessig til Norge med ca. 5 millioner innbyggere ville det tilsi at vi burde ta 25 barn hertil.

Det finnes helt sikkert noen familier her i landet som er villig til å ta til seg noen av disse barna.

Barn som vokser opp i flyktningleiere vil naturlig nok lett få psykiske skader.

De får ingen normal skolegang, de ser etter hvert en verden rundt seg med overflod på alle kanter.

Noen mister troen på framtida og håpet om et bedre liv.

Traumatiserte ungdommer blir et lett bytte for verving til nye terrorgrupper, det er ungdom med slik bakgrunn som blir lokket med diverse «snarveier» for et godt liv.

Det er dette som er farlig.

Ingen kan velge sine foreldre, barna har aldri skylda. Norge må ta sin del, gi de trygge forhold og en utdannelse, og da vil de også kunne bli gode samfunnsborgere.

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 07:00.