I perioden 2003 til 2011, da jeg var medlem av Høyre i Larvik Kommunestyre, kikket jeg ofte til Arendal når saker dukket opp med tilknytning til Larvik. Arendal var en by på omtrent samme størrelse som Larvik, og byen hadde ei avis mye likt vår egen Østlands-Posten - Agderposten.

Eneste forskjell var at Arendal var styrt av Arbeiderpartiet, men Høyre var ledende i Larvik.

Sakene til diskusjon var uansett parti de samme. Kystlinjebebyggelse og byggesaker inn i selve bykjernen. Sakene ble som ofte løst på samme måte, enten med Høyre i Larvik eller Ap i Arendal. De ble også omtalt på samme måte i de to nevnte avisene.

Men hva har skjedd nå? Hvorfor har Arendal blitt en mye mer livlig by enn Larvik og hvorfor er Agderposten blitt omtrent dobbelt så stor og dobbelt så nyhetsoppdatert som ØP? Sideantallet er én sak, omtrent det dobbelte antall i Agderposten som i ØP, men ikke minst har de saker i mandagsavisen fra sport som foregår søndag kveld.

Søndag kveld var Larvik Håndballklubb i Sør-Arena og spilte en viktig håndballkamp mot Grane. Overraskende nok var ØP der med utsendt medarbeider, men når kom stoffet i papiravisen, jo tirsdag. Agderposten hadde et to-siders oppslag i mandagsavisen (se bildet).

Riktignok hadde ØP det på nettsiden allerede søndag kveld, men fortsatt er det mange abonnenter som bare leser papirutgaven. Dessuten hadde ikke ØP noen tabell, enda hvor viktig den er nå på slutten av sesongen. Agderposten hadde tabellen allerede i mandagsavisa.

Når alt dette er sagt, kan jeg også fortelle at Agderposten selvfølgelig også har avisnyheter (LHK-kampen) på nett samme kveld - altså søndag og ei avis mandag med 40 sider, mens ØP mandag hadde 24 sider.