Jeg er en av «old-school»-gutta som har vokst opp uten mobiltelefoner og 300 kanaler på TV – med negerhøvdingen til Pippi, hottentotter, Indianerne Sølvpilen og Månestråle, Fantomet som var hard med de harde og Donald – som den gangen ikke gikk fra en anledning til å prompe i det offentlige rom for å nevne noen. Da skjønner du sikkert kriteriene.

Dette var en tid da vi måtte finne oss i å bli snakket til, korrigert og kritisert, ikke bare for hva vi sa, men også for hva vi gjorde. Og så da? Sånn var det og det var vel ingen som led nevneverdig av den grunn. Vi gjorde, vi hørte, vi lærte og vi vokste. Gjort var gjort og tenkt var tenkt – ferdig med det.

Nå skal det liksom ingenting til. Hvis noen omtales med feil adjektiv eller dårlig lydende onomatopoetikon så skal det reageres – og det kraftig! Hvis man klarer å finne en vinkling på ytringen som kan tilpasses, vris og vrenges på så er man plutselig KRENKET! Ser man et bilde man ikke liker på InterWebben, så kan man la seg KRENKE! Hvis noen går med feil plagg, så skal man føle seg KRENKET! Hvis noen tilhører en spesifikk gruppe så er man KRENKET! Står det en statue der av en oppdagelsesreisende som levde for 200 år siden, så er jo det KRENKENDE (for hva kan han ha gjort i sitt liv)!

Hva feiler det egentlig folk?

Kanskje det hadde vært lurt å konsentrere seg om å utvise normal folkeskikk, være høflig, ikke lete etter feil hos andre før man erkjenner sine egne, ta vare på, vise kjærlighet overfor, koble til hjernen før munnen kommer med noe – med andre ord BRUK HUE!

En voldtekt er krenkende. Kjønnslemlestelser er krenkende. Kidnapping er krenkende.

Skjerp dere!

Selvfølgelig er dette MIN mening og siden jeg regner med at flere antakelig blir krenket av dette, legger jeg med et egnet skjema for utfylling av rapport.