Gå til sidens hovedinnhold

Hva har regjeringen imot Vestfold?

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Med de siste dagers utvikling for Vestfold-samfunnet, har vi fått enda flere eksempler på at Høyre og regjeringen ikke prioriterer Vestfold det hele tatt.

Sist ut er nyheten om at regjeringen skroter de årelange planene om dobbelt jernbanespor fram til Skien i sitt forslag til Nasjonal Transportplan. Nå skal det ikke bygges dobbeltspor mer enn til nesten Tønsberg. Dette er et stort løftebrudd for byene sør for Tønsberg, byer som har hatt opprivende debatter om trasévalg, båndlegging av store områder og langt på vei satt byutvikling på vent. Jeg er glad for at våre nasjonale samferdselspolitikere i Arbeiderpartiet er klare på at målsetningen om dobbeltspor helt til Skien står fast, og det skal vi jobbe knallhardt for!

Dessverre er ikke dette det eneste eksempelet på at Vestfold kommer dårlig ut.

Fredag ble det kjent at Hydro selger sine valseverk, blant annet i Holmestrand. Det betyr at 420 arbeidstakere og fabrikken er solgt til et amerikansk oppkjøpsfond, og fremtiden ble plutselig betydelig mer usikker for de ansatte. Det bryter også totalt med Norges målsetning om å bruke den eksisterende fastlandsindustrien vår for å utvikle fremtidens grønne arbeidsplasser. Vår leder Jonas Gahr Støre har vært tydelig hele veien ovenfor Hydroledelsen på at dette ikke er akseptabelt. Dessverre vil ikke regjeringen og det såkalte næringspartiet Høyre gjøre noe – men som vanlig la kapitalen styre alle valg.

Forrige uke skulle det også vært et møte mellom regjeringen (samferdselsdepartementet) og ordførerne i Tønsberg og Færder samt fylkesordfører. Et møte som egentlig skulle vært gjennomført rett over sommeren, men som regjeringen stadig har unngått å gjennomføre. Årsaken var at statssekretæren istedenfor prioriterte å bruke tiden sin til å skryte av nærmere 10 milliarder til ny E6 i Nordland på tv. Det er totalt uakseptabelt at regjeringen ikke møter i sitt eget møte, og vi kan jo bare spekulere i om det egentlig skyldes at de ikke ønsker å møte våre ordførere for å bringe dårlige nyheter til torgs.

Vår egen flypass Torp har fått seg en alvorlig knekk under Korona-pandemien, som så mange andre. Torp er helt vesentlig for regionen vår, og siden de ikke er med i Avinor-systemet må de få egne overføringer fra staten. Dessverre har regjeringen stadig vekk «glemt» Torp, og opposisjonen må sørge for at de nødvendige pengene kommer på plass. Arbeiderpartiet har, sammen med FrP, vært de største pådriverne for at Torp skal komme seg gjennom krisen, og heldigvis har vi fått med oss et flertall på Stortinget.

Ovenfor er bare noen eksempler på hvordan Høyre og regjeringen overser Vestfold. Det er nesten så en må lure på om de rett og slett har noe imot oss. Jeg håper at Høyre og Venstre sine stortingsrepresentanter fra valgkrets Vestfold snart kan begynne å påvirke sin egen regjering til Vestfold sitt beste.

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 07:00.