Hva i alle dager er det med ordet dugnad dere ikke forstår?

Av
DEL

MeningerHva er det dere tenker med?

Nå er landet lukket ned. Skoler er stengt. Det samme er frisørsalonger og lignende.

Til uka stenger flyplasser og havner. Vi er blitt bedt om å holde oss mye hjemme og så godt det lar seg gjøre unngå sosialisering. Vi har blitt bedt om å ikke dra på reiser verken innenlands eller utenlands. Vi har fått beskjed om å ikke hamstre. Det er varer nok til alle. Vi har blitt oppfordret til å holde en nasjonal dugnad.

Kanskje det er valget å kalle dette en nasjonal dugnad som er feilen. Det er jo så mange som er altfor travle i dette landet til å kunne bidra på dugnader. For travle til å stå kioskvakt. For opptatt til å kunne hjelpe til med å ha vårrengjøring i barnehagen. Har viktigere ting å gjøre enn å bake til skoleutlodningen.

Så mange som MÅ på hytta denne helgen for å drikke Jäger. Så mange som MÅ til Sverige for å få kjøpt så billig mat. Så mange som har barn som kjeder seg SÅ hjemme alene.

Det må jo gå bra om de leker litt med en haug av andre barn. Det er jo alltid noen andre som har bedre tid enn meg som kan ordne denne dugnaden. Hva tenker dere med?

Sykehusene jobber på spreng. Det er ikke mer å gå på av kapasitet. Og du sitter på hytta og drikker øl?

Folk er permittert fra jobben og mange bedrifter blør penger. Og du lar ungene leke fritt i gata?

Alle har vi noen i nær familie eller venner som ikke kommer til å tåle dette viruset. Og du drar til Sverige for å handle billige matvarer og Pepsi Max?

Hva tenker dere med? Hva i alle dager er det med ordet dugnad dere ikke forstår? En dugnad handler om å gjøre dette i lag. Jo flere som jobber sammen og gjør dette skikkelig, jo fortere går dette over. Og ikke minst, jo færre av dem vi er glad i risikerer å dø.

I mellomtiden sier jeg stå på til alle som gjør sitt beste i en krevende tid. Selv skal jeg sørge for at salaten leveres som før. Det skal altså IKKE være nødvendig å hamstre salat.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags