Gå til sidens hovedinnhold

Hvem er hvem bak veinavn?

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Kommunestyret har vedtatt flere endringer på gatenavn.

Jeg synes det bør opplyses for allmennheten hvem både Edle Hartmann Schjødt og Unni Nielsen er. Når det gjelder Ruglandstranda og Ruglandsveien ser jeg at man har gått for et forslag fra Finn Øyvind Gabrielsen som henstilte til salen om å utfordre Språkrådet til å godta Rauglandveien og Rauglandstranda .

Dette sier vel ganske mye om Språkrådet – rådet tvinger stadig på lokalsamfunnene i Norge nye navn som svært få ønsker. Ofte med de merkeligste begrunnelser.

Her er noen av de vedtatte nye navnene i Larvik:

Parken foran Buggegården, øst for Kirkestredet 6, navnes Edle Hartmann Schjødts park

Nytt veinavn for adkomst til reguleringsplanen Husebyhagen og veien videre nordover til eiendommen Tjøllingveien 448 gis veinavnet Unni Nielsens vei.

Veien fra Helgeroveien ved Rugland til hyttefeltet vest for Gumserødbukta gis veinavnet Ruglandstranda.

Veien fra Helgeroveien ved Rugland gård, tilhørende Morten Bøvre, til Røvik og hytteområde vest for Røvik gis veinavnet Ruglandveien.

Og for øvrig ble det vedtatt at plassen foran hovedinngangen til Bølgen kulturhuset skal hete Mille-Marie Treschows plass. Det er i alle fall forståelig nok.

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 09:00.