Hvor viktig er skolen for å tiltrekke seg nye innbyggere?

Mellomhagen Ungdomsskole - Kjetil Vold

Mellomhagen Ungdomsskole - Kjetil Vold Foto:

Av
DEL

LeserbrevDette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.I den årlige debatten rundt kommunens budsjett blir det publisert veldig mange gode leserinnlegg i Østlandsposten. Denne høsten er ikke noe unntak. Spesielt skole har fått stor oppmerksomhet i år – som tidligere år – og jeg leser mange av innleggene med stor interesse. Blant annet har Bjørge Riksfjord og Odd Sverre Kolstad fått innlegg publisert denne uken. Dette er mennesker som skriver om sitt område med stor faglig tyngde, men de beveger seg også over i andre fagområder: «Sats på skole og barnehage i Larvik»

«Dersom Larvik skal være en attraktiv by for familier med barn og unge og få en større tilflytting, må det satses på barnehage og skole»-

Bjørge Riksfjord, hovedtillitsvalgt, Utdanningsforbundet Larvik

“Kortsiktighet koster”«Når potensielle tilflyttere vurderer bostedskommune er det nettopp disse faktorene som har høy verdi»

– Odd Sverre Kolstad, pensjonert førstelektor, Universitetet i Sørøst-Norge.

Selv er jeg lokalpolitiker og sitter i Hovedutvalg for miljø, kultur og næring. Et av de områdene dette utvalget har ansvar for er bostedsattraktivitet.

Jeg blir derfor nysgjerrig når det påstås at skole og barnehage er viktige faktorer for å folk til å bosette seg i en kommune. Dette er jo et område som det forskes en del på, så jeg lurer rett og slett på om påstandene har noen faglig begrunnelse?

Hvor viktig er skole, når folk skal velge bostedskommune? Hva er eventuelt viktig med skolen? Er det kvalitet, beliggenhet, størrelse, resultater? En kombinasjon? Noe annet? Hvor mange flytter til en kommune av slike grunner? Bør vi innrette skolene slik at de tiltrekker seg nye innbyggere? Er det skolens oppgave å være et markedsføringsverktøy for kommunen?

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken