I slutten av juni var jeg og min mann i Larvik. Da så vi regnbueflagg som vaiet under PRIDE-dagene. Har kommunepolitikerne tenkt over hva det er de heiser flagg for?

De fleste vil vel tro at LGBT organisasjoner kjemper den samme kampen som Kim Friele, og at kampen står om at homofile skal kunne gå trygt i Larviks gater uten å utsettes for vold og sjikane, og at homofile par skal få lov til å leve sammen i et livslangt forhold etter heterofil-normen med mor/far/barn? Partiet De Kristne er selvfølgelig imot vold og mobbing av alle mennesker, inkludert LGBT personer.

PRIDE som FRI er arrangør for, kjemper for at seksuelle normer skal brytes, og at den heterofile kjernefamilienormen skal ansees som utdatert (1). FRI – Foreningen for kjønns – og seksualitetsmangfold har omtrent 3.000 medlemmer, hvilket betyr at flertallet av de homofile ikke er medlem av FRI.

I FRI sitt arbeidsprogram for 2018–2020 definerer de BDSM utøvere som diskriminerte grupper (2). BDSM er forkortelse for bondage, discipline, submission, sadomasochism. Sadomasochisme er sadisme og masochisme. Støtter virkelig Larvik kommune dette?

Det er gledelig at FRI skriver i sin politiske plattform at de vil bekjempe prostitusjon, og at de har omsorg for LGBT prostituertes spesielle situasjon (3). Allikevel er jeg bekymret. Årsaken er en granskning som ble foretatt av Stockholm PRIDE 2017, som endte opp med Claphaminstituttet sin rapport fra 2018 med tittelen: «Det färgglada mörkret» (4). I rapporten bekreftes stort fokus på BDSM som noe «positivt», i tillegg fremhever Stockholm PRIDE rusmidler og prostitusjon som noe «positivt». Begrepet «kjærlighet» hadde lite fokus under Stockholm PRIDE 2017. Hvem er det egentlig som feirer «den store kjærligheten»?

Begjæret er i fokus, og det er ingen moralske grenser. Personer som har opplevd grove seksuelle overgrep forteller at de som barn/tenåringer ikke klarte å sette grenser, fordi de følte at de hadde så lite verdi som menneske. En av disse er Elise Lindqvist, som blir kalt Ängelen på Malmskillnadsgatan. Så hvor frivillig er sex mellom flere polyamorøse voksne og en tenåring?

FRI har ikke satt noen seksuell lavalder i sitt program. Norske myndigheter har gitt FRI definisjonsmakt over hva barn skal lære om seksualitet i barnehage og skole. En vesentlig del av Rosa Kompetanse er Queer-teori: læren om de 50 kjønns – og seksualitetsvarianter. Denne læren kan enkelt motbevises av biologien og en gentest. Vi kan definere Queer-teori som en troslære. Kristendommen er en alternativ troslære, og lærer at Gud har skapt mennesket til mann og kvinne. Kristen troslære har det norske samfunn bygd sitt fundament på gjennom de siste 1000 år, så Regjeringens påbegynte endringer av hvordan vi skal oppfatte kjønn, seksualitet og familie er drastiske og samfunnsmessig gjennomgripende. Partiet De Kristne er et ideologisk konservativt parti, som bygger på judeo-kristen kulturarv.

Dette er min kritikk av FRI og deres supportere i Larvik kommune. Det er mye å si om transgender-politikk og komplikasjoner i forhold til kunstig inseminering av homofile, men det får bli et annet leserinnlegg. Det mest graverende er at Larvik kommune støtter en politikk som vil ha mer BDSM, og vil omdefinere begrepene kjønn, seksualmoral og familie til noe som oppmuntrer brutalt seksuelt begjær, uten omsorg og trygghet. Claphaminstituttet viser at PRIDE sin holdning til prostitusjon og rusmidler er problematisk. Jeg kan ikke forstå at Larvik kommune gir sin støtte til dette.

Kilder: 1) Kjell Skartveit: Normløs. Hvordan radikal kjønnsteori erobret Norge. Dokument Forlag, 2) Foreningen FRI sitt arbeidsprogram (https://www.foreningenfri.no/om-oss/fri-mener/arbeidsprogram-2018-2020), 3) Foreningen FRI sin politiske plattform (https://www.foreningenfri.no/om-oss/fri-mener/politiskplattform/) 4) Rapport fra Claphaminstituttet etter granskning av PRIDE Stockholm 2017. (Claphaminstituttet er en kristen tankesmie som driver lobbyvirksomhet for kristne grunnverdier, red.anm.) http://www.claphaminstitutet.se/wp-content/uploads/2018/05/2-2018-Pride.pdf