Gå til sidens hovedinnhold

Hvorfor flagger Larvik kommune for Pride?

Artikkelen er over 1 år gammel

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

En stor takk til Solfrid Jarsve Brekke for en informative artikkel under denne overskriften i ØP lørdag 18/7.

Jeg har også undret meg over hvem som gir tillatelse til å benytte kommunens flaggstenger for dette formålet. I tillegg er det så vidt jeg forstår ulovlig. Ifølge «lov om flagging på kommunens offentlige bygninger av 21.03.2014, heter det: «På eller fra kommunenes offentlige bygninger, eiendommer og kommunale institusjoner må kun brukes flagg som nevnt i lov 10. desember 1898 nr. 1 (uten splitt og tunge), det samiske flagget eller by-, kommune- eller fylkesflagg som er godkjent av Kongen ...» Ifølge lovdata.no straffes overtredelse av denne lov med bøter eller fengsel inntil 3 måneder.

Rent bortsett fra det lovlige, så skjønner jeg heller ikke at kommunen kan ha noen interesse av å støtte de normene som FRI/PRIDE kjemper for slik S.J. Brekke informerer om i sin artikkel.

– Det er i hvert fall splittende.- Jeg tror den massive blest og støtte som PRIDE-bevegelsen har fått i Norge må bero på manglende kunnskap om hvilke endring av samfunnet kreftene bak PRIDE kjemper for. De fleste tenker vel bare at de støtter de homofile pars rett til å leve sammen? Den retten har de allerede i Norge.

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 09:00.