Gå til sidens hovedinnhold

Hvorfor ikke et rådhus?

Artikkelen er over 1 år gammel

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Det er gått en stund siden biblioteket ble nærmest totalskadet av brann. Men lenge før det skjedde, har det vært snakk om å flytte biblioteket, men lite er kommet fram om hva man tenker med det nåværende biblioteket eller rettere sagt tomta i Badeparken.

Selvfølgelig er det mange som vil ha biblioteket bygd opp igjen, men det må være lov å tenke litt lenger. Et bibliotek bygd i dag vil aldri være det samme som et bibliotek bygd i 1984 (åpnet 1. desember). Derfor kan man få et langt mer tidsriktig bibliotek om det tenkes helt nytt fra grunnen av.

Hva skal man så med det som står igjen, og ikke minst den fine plasseringen biblioteket hadde i forkant av Badeparken. Jeg har lenge, helt siden diskusjonen om å flytte biblioteket, vært for at Larvik kunne bygd sitt rådhus her. Biblioteket var bygd som en trekløver, men var tenkt som en firkløver. Og nettopp det å kunne bygge et fjerde kløver, og også opp i høyden, ville kunne gjøre komplekset om til et fantastisk Larvik Rådhus.

I dag har Larvik kommunale kontorer i Albert Bøe-bygningen, og også i Felumb-gården i sentrum. Alt leid. Om man hadde fått samlet alt dette på Farrisbad-tomta ville man kunne fått laget et flott kommunalt sentrum hvor man fra før av også har den kommunale Eiendomsavdelingen i Farris Bad-bygningen. Kommunen har også lokaler på Torstrand, men all vesentlig kommunal kontoraktivitet kunne da skje her.

Så ville noen selvfølgelig stille spørsmål om det ville bli plass nok. Svaret er utvilsomt ja. Det er jo bare å bygge høyere – ikke minst det fjerde «kløvere» som på den måtte virkelig ville blitt et signalbygg og et rådhus verdig. Dessuten ville høyde her ikke ha noen negativ betydning for bebyggelsen bak. Ja, for dit er det langt. Dessuten ville en slik plassering av de fjerde «kløvere» også forme en flott borgergård mellom byggene, mens kontakten kunne skjedd under bakken.

Jeg er ingen arkitekt, men at dette kunne bli et rådhus som Larvik kunne vært stolt av, er det liten vil om. Her kunne rådmannen eller ordføreren fått kontor med «utsikt til Danmark», og her kunne man bygd en kommunestyresal som sto der fast uten å måtte rigge opp og ned mellom hvor gang. Deler av den kunne også vært formannskapssal, og de andre politiske komiteene kunne hatt sine egne møterom.

Jo, fremtiden ligger i å tenke litt lenger enn man har gjort i Larvik fram til i dag.

Kommentarer til denne saken