Gå til sidens hovedinnhold

Hvorfor kan ikke folk bare holde seg hjemme?!

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Nå har landet snart vært nedstengt i et år. Fortsatt er det mange som ikke tar korona situasjonen på alvor. De nekter å gå med munnbind, og holder ikke avstand. Flere bryter karantene og isolasjon selv om det er ulovlig.

Jeg er så møkka lei av at ikke folk kan følge reglene! Jeg er møkka lei av at folk oppfører seg som om det ikke var noe som het COVID-19! Jeg er møkka lei av at folk bare tenker på seg selv "Så lenge jeg får gjøre det jeg vil så går alt bra"!

Jeg mener at om vi bare hadde stengt fullstendig ned i 14 dager - en måned i fjor og hatt mye strengere tiltak ved innreise etter det, så hadde vi sluppet å være der vi er i dag. Vi hadde sluppet å stadig måtte få strengere tiltak. Vi hadde sluppet hjemmeskole og hjemmekontor.

Jeg vet jeg snakker for flere enn meg selv når jeg sier at jeg vil se vennene mine. Jeg vil dra på leir. Jeg vil dra på festival. Jeg vil være på fritidsaktiviteter uten å være redd for å bli smitta eller smitte andre.

Jeg er en jente på 17 år som går på speideren og går i metodistkirken og misjonskirken. Jeg spiller også gitar på kulturskolen. Jeg har gått glipp av mye. Gitartimer har blitt avlyst eller vært over nett. Ungdomssamlinger i misjonskirken har blitt avlyst. Speidermøter har blitt avlyst. Speidertur til hytta på lifjell i påska i fjor ble avlyst. Speiderleir i Evje ble avlyst. Leir med kirken ble avlyst. Get Focused ble avlyst. Unite Larvik ble avlyst. Nyttårsleir med ungdommer fra metodistkirken i Hemsedal ble avlyst. Familiebursdag ble ikke normal. Familiesamling ble avlyst. Londontur med klassen ble avlyst. Nå er det stor sannsynlighet for at enda en påsketur til Lifjell blir avlyst. Sommerleir med kirken blir ikke som vanlig. Landsleir med speideren til sommeren blir på nett.

Det er mesteparten av det jeg har gått glipp av, og jeg som alltid har tenkt at jeg ikke gjorde mye på fritiden. Tenk på hvor mye alle de som driver med idretter, dansing, osv... har gått glipp av.

Nå synes jeg folk må skjerpe seg slik at vi snart kan få et normalt liv igjen. Det er ingen unnskyldning at vi snart får vaksiner, vi må likevel følge reglene og anbefalingene slik at vi beskytter de i risikogruppene, både de som har fått vaksine og de som ikke har fått. For selv om du ikke blir syk av viruset etter å ha fått vaksine, så er man smittebærer og kan smitte andre som ikke har fått vaksine.

Om alle bare følger reglene slik at vi ikke blir smitta og ikke smitter andre, så kanskje man kan være med på turer, festivaler og sommerfester snart. Kanskje vi til og med kan få en normal sommer.

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 07:00.