Hytte rett ved strandkanten til 5,5 millioner: «Ikke la deg skremme av de eldre bygningene»

DRØMMEHYTTA: Ikke la deg skremme av de eldre bygningene, står det i prospektet. Her kan du bygge drømmeboligen eller hytta i første rekke fra vannet.

DRØMMEHYTTA: Ikke la deg skremme av de eldre bygningene, står det i prospektet. Her kan du bygge drømmeboligen eller hytta i første rekke fra vannet. Foto:

Nå kan du kjøpe deg ei tomt i første rekke fra vannet med mulighet til å bygge drømmehytta eller hus. Eiendommen ligger rett ved strandkanten på Solløkka.

DEL

(Sandefjords Blad) «Ikke la deg skremme av de eldre bygningene. Her kan du bygge drømmeboligen eller hytta» står det i prospektet.

– Det som gjør eiendommen såpass spesiell er den unike beliggenheten langs vannet. De som har vært interessert har vært klar over at hytta ikke er det som drar opp prisen. Jeg vil si at den som kjøper eiendommen ikke kommer til å bevare bygningene, men heller bygge seg noe nytt og spennende, sier Rose Mari Røstberg eiendomsmegler i Aktiv Eiendomsmegling Sandefjord og Andebu.

Prisantydningen er 5,5 millioner pluss cirka 150.000 i omkostninger.

Betydelig jobb eller kondemnering

Hovedhytta er satt opp mellom 1962 og 64, men karakteriseres av takstmannen i tilstandsrapporten, som i såpass dårlig stand at denne kan eller bør kondemneres.

Det er registrert 12 avvik i beskrivelsen og tre av disse inneholder total funksjonssvikt med akutte behov for tiltak. Disse er knyttet til vinduer, dører, takrenner, beslag og pipe. Hovedhytta varmes opp ved hjelp av elektrisitet eller fyring, men med sprekker i pipa konkluderer Smart Boliganalyse fra Norsk Takst med at det ikke er anbefalt å bruke denne.

Hovedbygget har gang, stue og kjøkken samt et loft med soverom. Det er ikke koblet til vann og avløp, så ny eier kan ved eventuelt nybygg koble seg til privat nett.

LES OGSÅ: Denne hytta har stått og forfalt i skogen i en årrekke – nå vil de prøve å få 2-300.000 kroner for den

TRE HUS PÅ TOMTA: Ett bryggerhus, hovedhus og redskapsbod med platting står på tomta. I tilstadsrapporten står det at  takstmannens oppfatning er at hovedhytta ansees for å være i så dårlig stand at de er i kategorien som bør eller kan kondemneres. FOTO: Vibeke Bjerkaas

TRE HUS PÅ TOMTA: Ett bryggerhus, hovedhus og redskapsbod med platting står på tomta. I tilstadsrapporten står det at takstmannens oppfatning er at hovedhytta ansees for å være i så dårlig stand at de er i kategorien som bør eller kan kondemneres. FOTO: Vibeke Bjerkaas

Kjøper tomta

I salgsoppgaven står det spesifisert at det er tomta man betaler for, dersom man da ikke ønsker å legge ned betydelig innsats i å bevare bygningene.

– Eiendommen bør absolutt oppleves for å forstå hvor idyllisk og spesiell den er. Det er ikke ofte slike kommer for salg, sier Røstberg.

«Bygge enebolig rett ved strandkanten i Sandefjord? Sjekk ut denne helt unike eiendommen! Ingen boplikt» står det i prospektet.

Her har du en helt spesiell beliggenhet og en mulighet til å sikre deg noe helt unikt. Det kan være alle mulige kjøpere, men vi merker at det er folk fra Oslo som har vært mest interessert, forteller megleren.

Det som er helt brukbart på eiendommen er redskapsboden. Den er fra nyere tid og har en solrik platting i front.

Vi opplever mye interesse rundt eiendommen, og registrerer at flere har vært nede og kikket av nysgjerrighet. Det har også vært bra med klikk på Finn, og flere telefonsamtaler fra interesserte, sier eiendomsmegleren.

LES OGSÅ: Denne eiendommen har vært i familiens eie siden 1926 – nå skal den selges for 30 millioner kroner

Flere tenker langsiktig

Selger beskriver plassen som idyllisk, fantastisk og lettstelt og har mange gode minner knyttet til opplevelser i Solløkkaveien 80. Foreldrene til nåværende eier kjøpte stedet i 1952.

Ved lavvann skal det være mulig å vasse ut for å plukke kreps, skjell og krabber. Med nærhet til natur, sentrum, transport og dagligvarebutikker ligger mye til rette for å kunne trives

– Markedet for slike eiendommer er bra. Denne sommeren har vært veldig spesiell med tanke på koronasituasjonen, og det har nok preget hyttemarkedet på en positiv måte. Markedet har steget noe voldsomt, og vi merker at folk legger langsiktige planer med tanke på at det kan bli mange norske somre framover, sier Røstberg.

SE IDYLLEN: – Eiendommen bør absolutt oppleves for å forstå hvor idyllisk og spesiell den er. Det er ikke ofte slike eiendommer kommer for salg, sier eiendomsmegler i Aktiv Eiendomsmegling Sandefjord og Andebu, Rose Mari Røstberg. FOTO: Aktiv

SE IDYLLEN: – Eiendommen bør absolutt oppleves for å forstå hvor idyllisk og spesiell den er. Det er ikke ofte slike eiendommer kommer for salg, sier eiendomsmegler i Aktiv Eiendomsmegling Sandefjord og Andebu, Rose Mari Røstberg. FOTO: Aktiv

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken