Dette skulle bare være en midlertidig vei: – Det gikk som vi fryktet

PÅ TILSYN: Larvik kommunes Linn-Ida Ellingsen og Tom Mangelrød besøkte området tirsdag.

PÅ TILSYN: Larvik kommunes Linn-Ida Ellingsen og Tom Mangelrød besøkte området tirsdag. Foto:

– Ingen tvil om at veien er blitt brukt til bilkjøring.

DEL

Naboene reagerte da anleggsmaskinene dundret inn i et hytteområde på Donavall i pinsen 2015 og lagde en bred anleggsvei tvers gjennom skogen i forbindelse med tilkobling til vann- og avløpsnettet.

LES OGSÅ: Kommunen ga umiddelbar stoppordre

Nå, nesten fire år senere, konstaterer hytteeiere på stedet at området på ingen måte kan sammenlignes med slik det så ut før.

– Det er ingen tvil om at veien er blitt benyttet som bilvei selv om den bare skulle brukes i den korte perioden hvor man la ned vann- og kloakkledninger, og den har nå blitt en permanent vei, akkurat som vi fryktet, sier en av dem til Østlands-Posten.

(Saken fortsetter under bildet.)

BILVEI: Terrenget bærer tydelig preg av at det er kjørt bil på stedet.

BILVEI: Terrenget bærer tydelig preg av at det er kjørt bil på stedet. Foto:

Tydelige hjulspor

Dette kunne Larvik kommunes Linn-Ida Ellingsen og Tom Mangelrød bekrefte tirsdag. Da gjennomførte de tilsyn på stedet etter å ha mottatt en klage i forrige uke.

– Det er helt tydelig at det har blitt kjørt her, og det er ikke lov, sier Mangelrød.

ØP var med på befaringen, og kunne selv observere hjulsporene i terrenget.

– Vi kommer nå til å sende varsel om pålegg om opphør av bruk av veien til grunneier, og gjøre oppmerksom på at bruken er ulovlig og veien i strid med vilkåret i tillatelsen, opplyser Ellingsen, som er kommunens tilsynsjurist.

LES OGSÅ: Cathrin og Christine fikk hakeslepp da de så den fine rullesteinstranda: – Dette må det ordnes opp i

Like etterpå dukker imidlertid grunneier Gunnar Levi Anvik opp. Han forteller at han alt har tatt grep for å få slutt på den ulovlige kjøringen.

– Jeg var nok litt sein med å sette tilbake den store steinen som skal sperre for biltrafikk etter at vi hadde tatt opp brygga for vinteren i fjor høst. Men da den kom på plass igjen, klarte de utrolig nok å komme seg forbi likevel. Nå har jeg lagt ut én stein til, og så kommer jeg til å sette ut en tredje – selv om jeg egentlig ikke har lyst til å stenge av helt, for det må jo være mulig for blant annet folk med barnevogn å komme seg forbi og ned til stranda, sier Anvik.

(Saken fortsetter under bildet.)

SPOR: Det er ikke vanskelig å se hjulsporene etter bilkjøringen.

SPOR: Det er ikke vanskelig å se hjulsporene etter bilkjøringen. Foto:

– Synd å se

Dermed blir det likevel ikke noe av påleggsvarselet fra kommunen.

– Kommunen ser det som positivt at grunneiere selv tar affære når de blir klar over at ulovligheter begås, for eksempel i denne saken der arealer har blitt tatt i bruk som kjørevei uten nødvendig tillatelse, uttaler Linn-Ida Ellingsen.

LES OGSÅ: Mette og Øyvind kjempet for husdrømmen i over seks år – nå har de gitt opp: – Vi kunne ikke fortsette i evigheter

Onsdag opplyser grunneier Anvik at stein nummer tre er satt ut. Han understreker samtidig at det ikke har vært biltrafikk på stedet fra 2015 og fram til i fjor høst, og at han ikke vet hvilken eller hvilke av hyttene det er blitt kjørt til.

– Men det var synd å se at det var blitt kjørt der i høst da det var bløtt i bakken. For det hadde grodd veldig fint etter arbeidene for fire år siden, og naturen var i ferd med å komme tilbake, sier han.

SPERRER: Disse to steinene har nå fått selskap av en tredje, opplyser grunneier Gunnar Levi Anvik til ØP onsdag.

SPERRER: Disse to steinene har nå fått selskap av en tredje, opplyser grunneier Gunnar Levi Anvik til ØP onsdag. Foto:

Artikkeltags