Rekordmange leier feriehus- og hytter i ferien

POPULÆR: Stavern er en populær feriedestinasjon.

POPULÆR: Stavern er en populær feriedestinasjon. Foto:

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

Tre av ti nordmenn skal leie bosted i sommerferien, viser Finns reiseundersøkelse.

DEL

Leie av feriehus eller hytte i ferien har sett en kraftig økning i popularitet de siste tre årene, og fra 2015 til 2017 opplevde Finn reise en vekst på 50 prosent i trafikk og brukere på feriehus -og hytter-kategorien.

– Dette har nok sammenheng med at det har blitt mer vanlig å leie, i tillegg til at mange ser at det å leie feriehus eller hytte er mer fleksibelt når du er på tur, spesielt hvis man er flere som skal reise sammen, sier Eivind W. Christiansen, produktdirektør for Finn reise.

– Mange fordeler

Over 30 prosent av oss skal leie i sommerfinnes ferske reiseundersøkelse, gjennomført i samarbeid med Norstat, og viser at over 30 prosent av nordmenn skal leie feriehus eller hytte i utlandet i forbindelse med årets sommerferie.

– Fordelen med å leie feriehus eller hytte, er at du kan handle og lage all mat selv, og at man kan gjerne bo sammen hele familien eller flere familier, noe som gjør at prisen ofte blir lavere, sier Christiansen.

Vestfold høyt oppe på listen

Ifølge tall fra reiseundersøkelsen er beliggenhet også svært viktig når nordmenn skal leie feriehus- eller hytter. Hele 90 prosent av respondentene sier at beliggenhet er det de er mest opptatt av når de skal leie, i tillegg til gunstig pris (67 prosent), andres anmeldelse av bosted (36 prosent) og at det er plass til å være flere samlet (29 prosent).

Vestfold ligger på 6. plass over mest populære feriedestinasjoner i Norge.

– Uansett om man skal bo på hotell eller leie feriehus/hytte ser vi at beliggenhet er ekstremt viktig. Det skal være sentralt og i nærheten av ting, som strand, by eller gode restauranter, sier Christiansen.

Undersøkelsesresultatene:

De mest populære feriehus/hytte til leie-destinasjonene i Norge (tall fra april til og med i dag – Finn reise):

 1. Kristiansand
 2. Kragerø
 3. Hvaler
 4. Sørlandet
 5. Østfold
 6. Vestfold
 7. Stavern
 8. Risør
 9. Telemark
 10. Tjøme

De mest populære feriehus/hytte til leie-destinasjonene i utlandet (tall fra april til og med i dag – Finn reise):

 1. Gran Canaria
 2. Torrevieja
 3. Alicante
 4. Marbella
 5. Mallorca
 6. Strømstad
 7. Malaga
 8. Kreta
 9. Nice
 10. Atea

Artikkeltags