Gå til sidens hovedinnhold

I fjor var det Ina som vant – nå kan du stikke av med stipendet

I fjor fikk løpetalentet Ina Halle Haugen fra Stavern stipend fra SpareBank 1 BV. Nå jakter banken nye lokale talenter å støtte innenfor kultur og Idrett.

For å søke på stipendet må du være ungdom mellom 16 og 25 år. Du må også være bosatt i området, eller ha tilknytning til et idrettslag, klubb eller forening i distriktet.

– Vi vet det er mye talentfull ungdom i Larvik og omegn, både innenfor kultur og idrett. I fjor fikk løpetalentet Ina halle Haugen stipend fra oss. Nå oppfordrer vi nye talenter til å søke, forteller lokalbanksjef Bjørn-David Jelle i SpareBank 1 BV i en pressemelding.

Skal bidra til motivasjon

Det siste året har vært tøft for mange, siden pandemien har satt en stopper for veldig mye av aktiviteten både innenfor kulturfeltet og idretten. Derfor ser Jelle og banken veldig frem til at ting snart skal normalisere seg, slik at unge kan få konkurrere og opptre igjen.

– For mange unge talenter har nok det siste året vært et vanskelig år, men vi håper at mange fortsatt er sultne på å satse på lidenskapen sin. Og da tror vi at et stipend fra oss kan være kjærkomment, sier Jelle.

Søknadsfristen er 1. mai. Etter den datoen vil to kompetente juryer stå for utvelgelsen.

– I juryen for kultur sitter Hanne Børresen fra Fjordfesten, Sean Lewis fra Fjord Classics og Målfrid H. Udness som bankens representant. Juryen for idrettsdelen består av tidligere SF-trener Arne Dokken, NRK-ekspert Fredrik Aukland samt Roar Kaupang fra Sparebank1 BV, forteller Jelle.

Jakter talenter i utvikling

Det er et stort spenn i hvilken bakgrunn tidligere vinnere har, men noen fellestrekk går igjen blant tidligere stipendiater.

– Vi forsøker å finne talenter som er i utvikling, som er på trappene av noe større, og som vi tror kan slå ut i full blomst med riktig backing, innsats og motivasjon. Vi ønsker å være med å heie fram de lokale talentene våre, og håper at et stipend fra SpareBank 1 BV kan være et viktig bidrag i utviklingen, sier leder for idrettsjuryen Roar Kaupang.

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 07:00.