For første gang på mange år troner ikke en Treschow øverst på formueslisten i Larvik. I 2017 hadde Michael Stang Treschow en formue på over 764 millioner kroner.

Men ved utgangen av 2018 var formuen redusert til 126 millioner kroner. Dermed raser den unge arvingen på listene både i Larvik og Vestfold. For ett år siden var han rikest i fylket, nå ligger han på 34. plass, ifølge skattelistene.

Har ikke tapt pengene

Selv om skattemyndighetenes formuesberegning kan si mye om hvor rik en person er, er det på ingen måte fasiten. Det kan være en rekke forskjellige grunner til at en persons formue går ned.

Michael Stang Treschow fikk en sønn med sin amerikanske kjæreste i fjor, og har bodd mye i USA, der han også har investeringer. Muligens ligger noe av forklaringen der.

Adminsterende direktør Thor Eika i Treschow Fritzøe bekrefter i hvert fall at det ikke dreier seg om tap av penger.

- Det er regnskapstekniske grunner til at formuen er redusert. Verdiene til Michael har ikke hatt noe fall, sier Eika i en kort kommentar til ØP.

Hotellkonge øverst

Med Treschow ute av veien er det hotellkongen Arthur Buchardt, som har adresse i Nevlunghavn, som topper formueslisten i Larvik med 484 millioner kroner.

Deretter følger Lundh-familien med Mette Lundh Håkestad og Elin Lund. De to har formuer på henholdsvis 390 og 329 millioner kroner.

Også Trygve Bøe, fjerdeplass, og Anne-Berit Hvaal, femteplass, sniker seg foran Treschow på årets liste.