Ikke legg ned bygda vår

Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

LeserbrevDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Bygg den heller opp, slik at flere kan velge å bo, leve og jobbe på samme sted.

Rådmannen foreslår nå å legge ned servicekontoret i Svarstad, et kontor med to arbeidsplasser. Det vil ikke Venstre. Vårt forslag er at Nav heller får en aktivitørstilling. Dette er en jobb for at folk som går på økonomisk støtte kommer i jobb eller aktivitet. Aktivitet gir den enkelte muligheten til å bidra. Aktiviteter og jobb kan være veiarbeid, vaktmester eller hagetjenester, ekstra hender på sykehjem eller i barneomsorgen, sy- eller reparasjonsoppgaver, innsamling av gjenbruksartikler mm.

Her kan man samle næringsdrivende, foreninger og de som skal i aktivitet og sette i gang kreativiteten med hva som kan gjøres. En lokal innsats for lokale folk i lokale aktiviteter. Og vi tror at Nav kan ha flere forebyggende oppgaver i lokalsentrene. Derfor skal vi ha utvikling, ikke nedlegging.

Videre mener vi at servicekontoret skal fortsette å ta mot innbyggere fysisk eller pr. telefon. I tillegg kan man få merkantile oppgaver for frivillighetssentralen som har blitt et viktig samlings- og aktivitetssenter i bygda. Da frigjører man tid til leder for frivillighetssentralen til utvikling av aktiviteter.

Rådmann begrunner nedleggelsen av servicetorget i Svarstad med lavt besøkstall. Vi mener at hvis man flytter kontoret til der folk er – i sentrum av Svarstad og i tillegg informerer innbyggerne om hvilke tjenester man kan få utført i Svarstad så skal dere se at besøkstallet går opp. I tillegg bør man kanskje slutte med å be folk som ringer om hjelp, om de kan komme til Larvik, til tross for at man kan få oppgaven utført i Servicekontoret.

Dere får bare ikke legge ned bygda vår!

Ved kommunesammenslåingen forsvant arbeidsplassene i kommunehuset og lederstillingene, og nå følger servicekontoret etter. Vi vil ha flere folk til Svarstad, ikke færre. Med arbeidsplasser begynner flyttelassene å gå. Når begge foreldrene i en husstand må pendle minimum 10 mil hver dag, er det noen som ikke har noe annet valg enn å flytte.

Med færre folk blir grunnlaget for næringer mindre, med færre næringer færre innflyttere, til slutt er det for få barn i barnehager og skole og deretter kommer nedleggelse. Tilfeldig eller ei, første året som storkommune, 2018, ble det for første gang født kun 10 barn i Svarstad. Vi er vant med rundt 30 barn pr. år.

Venstre fortsetter kampen for lokalsentrene og bygdene.

Venstres kommunestyrerepresentant Magdalena Lindtvedt har tidligere fremmet forslag om utflytting av administrative arbeidsplasser, beholde gjenvinningshuset på avfallsstasjon i Svarstad, beholde og utvikle kommunehuset til kultur, ungdoms- og næringsvirksomhet, prioritere lokale håndverkere og nå skal hun i neste kommunestyremøte fremme utvikling av servicekontoret

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken