Gå til sidens hovedinnhold

Ikke noe nytt med klimakskepsis fra FRP

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

MDG sprer fakta, ikke frykt. Dessverre er forskningen fryktelig skremmende.

Det som er enda mer skremmende er manglende klimatiltak på åttende året og politikere som ikke tør å handle.

Forskere er ikke i tvil: Klimaendringer er ekte, det er vår tids største krise og de er menneskeskapte. Det finnes derimot svært lite fagfellevurdet forskning som støtter Stig Hatlo sine konspirasjoner. MDGs politikk handler ikke om å spre frykt, men er grunnet i forskning, og dessverre er forskningen på klimaendringer fryktelig skremmende.

Forskere har i lang tid advart mot mer ekstremvær og et våtere og varmere klima, som et resultat av klimaendringer. Stig Hatlo kaller dette naturlige fenomener som alltid har forekommet. Men det er lite som er naturlig ved den økende ekstremvær trenden.

I en så viktig sak som det klima er, så er det essensielt å kunne forholde seg til fakta. Stig Hatlo skriver at han ikke tror jorda blir friskere ved å legge ned oljebransjen. FN, IEA og andre forskningsinstanser derimot, konkluderer med at det haster å stoppe letingen etter olje om vi skal nå målene verden har satt seg. Det er ingen tvil om at olje er miljøskadelig, uansett hvordan man vrir og vender på det.

Videre så påstås det at MDG ønsker vindturbiner i urørt natur. Det er også feil. MDG ønsker å satse på fornybar energi, men ikke på bekostning av naturen. Det vil si at nye anlegg skal forbeholdes områder med allerede eksisterende inngrep og infrastruktur. MDG er opptatt av å verne om Norges villmarksområder for å beskytte sårbar natur. Den største trusselen mot urørt natur i Norge, er FRP sine planer om å bruke milliarder på nye motorveier, som igjen vil bidra til økte utslipp og store sår i naturen.

MDG sprer ikke frykt, men baserer seg på forskning, og det er denne forskningen som skremmer mange. Det er med god grunn, fordi det er ikke lenger snakk om konsekvenser som kan ramme oss i en fjern fremtid. Vi snakker om reelle konsekvenser som rammer store deler av verden, også Norge, i dag.

Det eneste ved klimaendringene som overrasker forskerne, er at det ligger an til å bli mer alvorlig enn man først trodde. Den gode nyheten er at MDG har politikk og tiltak som baserer seg på forskning, og ikke synsing og tilsidesetting som vi stort sett ser fra Hatlo og hans partifeller.

Kommentarer til denne saken