Jeg har gjort en feil og Q-park mener åpenbart at jeg fortjener en kontrollsanksjon. Jeg er imidlertid furten og ikke så lite irritert over å ha blitt et offer for firkanta og ikke-fleksible ordninger, der null menneskelig hensyn tas dersom regler ved et uhell ikke overholdes.

I nesten fire år har jeg på grunn av kreftsykdom med kontroller og behandling, flere titalls ganger, parkert i parkeringshuset ved sykehuset i Tønsberg.

22. november ankom jeg parkeringshuset. Jeg hadde snaut med tid for å nå en cellegiftbehandling, og ble noe forfjamset over å bli konfrontert med en ny betalingsordning, der jeg skulle taste inn bilens registreringsnummer – noe jeg aldri hadde gjort før på en parkeringsautomat.

Jeg klarte dermed å gjøre feilen at jeg tastet ETT SIFFER feil – så i stedet for LJ 57096, tastet jeg LJ 97506. Som den brilleløse og hektiske damen jeg da var, merket jeg ikke feiltastingen, men jeg så en stor plakat der det sto at jeg ikke trengte legge kvitteringen i bilvinduet. Det gjorde jeg likevel, sånn for sikkerhets skyld. Gamle damer er jo normalt litt nøye.

Jeg rakk cellegiften og kom dessuten ut i tide til at jeg også kunne sette bankkortet i automaten, og dermed få en kvittering for at jeg forlot parkeringshuset litt tidligere enn jeg hadde antatt.

På bilvinduet lå boten på kr. 600. DA fant jeg brillene og merket feiltastingen. Jeg humret og tenkte at for et surrehue jeg er, men dette lar seg oppklare, jeg sender en klage til Q-park! Der la jeg ved de to kvitteringene og opplyste om denne urovekkende feiltastingen. Klagen ble, min santen, avslått.

«De tastet feil registreringsnummer på automaten som fremkommer av billetten De viser til. Betjenten har derfor ikke fått noen betaling på Deres kjøretøy og billetten er ikke en gyldig betaling», var svaret jeg fikk.

Dette er virkelig idioti. Jeg har dokumentert at jeg på det gitte tidspunktet i parkeringshuset faktisk betalte avgift med mitt eget bankkort. Jeg har opplyst om at jeg tastet ETT SIFFER feil (og tastet et registreringsnummer som ikke en gang finnes!) og forklart omstendighetene. Som om ikke det skulle være nok for å bevise at jeg for n-te gang hadde betalt en dyr parkeringsavgift for å komme meg til hersens cellegiften!

Bruk huet og ta litt hensyn, da, Q-park! Til dere andre: Ha alltid med lesebriller og pugg registreringsnummeret! Gjør du feil, er det ingen kjære mor som hjelper deg.

Jeg sitter igjen med et spørsmål: Hvem sitt kjøretøy er det «betjenten» har fått betaling for fra min bankkonto? Kanskje betalte jeg parkeringsavgift for bilen til min imaginære venn Skybert?

PS! Dette leserinnlegget ble opprinnelig lagt ut på Tønsbergs Blads nettsider, mens siden ØP har mange lesere som daglig besøker Sykehuset i Vestfold i Tønsberg, har også vi fått lov til å publisere det.