Ingen skal tvinges til å knele

Av
DEL

MeningerDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Ifølge Wikipedia er Black Lives Matter (BLM) en amerikansk bevegelse som organiserer protester mot politivold mot svarte mennesker. Det handler ofte om afroamerikanske personer som er blitt skutt av politiet. I senere år har bevegelsen utvidet sin aktivisme til også å innfatte andre typer av venstreideologisk aktivisme, så som protester mot Donald Trumps innvandringspolitikk.

I forbindelse med fotballkampen mellom Paris Saint-Germain og Istanbul Basaksehir, knelte alle spillerne i midtsirkelen før kampen. De knelte for BLM. Om spillerne ble spurt om de ville knele, vites ikke. Men ingen fotballspillere eller andre skal la seg forlede inn i handlinger som går imot deres egen vilje. Den ene kneler fordi den andre gjør det og så videre.

For meg virker det å knele for BLM, mer som et symbol på undertrykkelse og underkastelse, enn frihet og frigjøring. Slike handlinger er dermed utdaterte.

Da det russiske fotballaget Krasnodar møtte Chelsea i Champions League for en stund siden, nektet sju av spillerne til Krasnodar å knele for BLM, før avspark. Det var en modig og riktig avgjørelse. Mange er lei av at man nærmest tvinger folk til å knele for BLM, for rent generelt har mennesker ytringsfrihet og kan gjøre som de vil.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken