Gå til sidens hovedinnhold

Innledet møte om vann

Artikkelen er over 6 år gammel

Ordfører Rune Høiseth åpnet en landskonferanse der vann er tema på Farris Bad tirsdag.

Det er Direktoratgruppa for vannarbeidet som står bak møtet på Farris Bad i Larvik med deltakere fra hele landet.

Møtet blir ledet av Anders Iversen fra Miljødirektoratet, og tema for møtet, som også foregår onsdag, er vannarbeidet i et større samfunnsperspektiv og for kommunene spesielt.

- Dette er et viktig møte der det skal snakkes om hvordan vi tar vare på vann og forvalter ressursene framover, sa Anders Iversen til ØP før første dag av konferansen startet tirsdag.

- Det dreier seg om regional og nasjonal vannforvaltning, og dette møtet er viktig, ikke minst for å sjekke status i det planarbeidet som foregår, sa han.

På møtet på Farris Bad deltar representanter for 12 direktorater og fra 12 organisasjoner innenfor blant annet miljø, friluftsliv og industri. Alle enheter der vann har et stort fokus.

Ordfører i Larvik, Rune Høiseth, innledet konferansen, som etter det var lukket for pressen, og benyttet sjansen til å markedsføre Larvik, og ikke minst med fokus på vann og forvaltning av vann i kommunen.

- Vann har alltid vært viktig for Larvik. Vi har Siljanvassdraget, Numedalslågen og Hammerdalen, og ikke minst kysten vår som eksempler på det, sa Høiseth.

- Det er nå viktig framover å ha et stort fokus på verdien av vann i kommunene. Vann som attraksjonskraft og vann som bruk i næring. Vannregion Vestviken har i samarbeid med øvrige fylkeskommuner, fylkesmenn og kommuner utarbeidet grunnlaget for en regional plan. Dette er et viktig arbeid, sa Rune Høiseth blant annet.

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 07:00.