Innordning

Av
DEL

MeningerEn av medias viktige oppgaver er å overvåke og synliggjøre det som skjer og ikke skjer i samfunnet. Åpenhet og innsyn gir grunnlag for viktige korrektiv når feil gjøres og ressurser misbrukes. Men det er situasjoner der enkelte av de kjekkeste journalister burde dempet seg noe ned. Sannhet og rett er viktig, men media forvalter ikke dette alene.

I disse koronatider har vi fått et felles problem, uten kjent årsak og uten skyldige. Basert på gjeldende lovgivning utpekte myndighetene tidlig de ansvarlige for å fastsette og iverksette nødvendige tiltak. Situasjonen var og er fortsatt preget av mangel på kunnskap. Ingen kjente til problemet før den kinesiske legen ropte varsku, derfor var det også umulig å skaffe kunnskap om hvordan problemet skulle løses. Det vet vi fortsatt ikke til fulle, men det er gitt råd om ansvarlig adferd for oss alle. Samtidig arbeides det verden rundt med å finne frem til medisiner, men ting tar tid. Uansett må vi kunne legge til grunn at fullmaktene er gitt til de som kan mest om fagområdet.

Noen mener at det skulle vært gitt bastante og kraftfulle bestemmelser fra første øyeblikk, før problemomfanget var kjent. Om jeg hamrer eller hamres, like fullt så skal det jamres. Mangelen på kunnskap og hjelpemidler tilsier nå heller innordning fremfor medias utholdende kritikk i ukjent lende.

Under unionsforhandlingene med Sverige i 1905 erklærte Bjørnstjerne Bjørnson høylytt at «Nu gjelder det at holde sammen!» Statsminister Chr. Michelsen satt med ansvaret for den norske forhandlingsdelegasjonen, og svarte: «Nu gjelder det at holde kjeft!».

Det er en tid for alt.


Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags