I fjor samlet de inn 500.000 bare i Larvik - vil du hjelpe til i år?

Julegryter: Frelsesarmeens julegryter blir satt opp i morgen og Astrid Holm Andersen og Bjørn Andersen vil gjerne ha flere til å stille som grytevakt. Pengene går uavkortet til sosiale formål.foto: roger w. sørdahl

Julegryter: Frelsesarmeens julegryter blir satt opp i morgen og Astrid Holm Andersen og Bjørn Andersen vil gjerne ha flere til å stille som grytevakt. Pengene går uavkortet til sosiale formål.foto: roger w. sørdahl

Artikkelen er over 2 år gammel

Kunne du tenke deg å jobbe noen timer for en god sak? Da er det kanskje en idé å ta kontakt med Frelsesarmeen i Larvik. De trenger grytevakter til julegrytene som blir satt opp i morgen. I fjor fikk man inn 500.000 kroner.

DEL

– Egentlig har vi ganske mange grytevakter og er brukbart dekket, men det er alltid behov for flere. Hver vakt står to timer hver og det er en takknemlig jobb, sier Astrid Holm Andersen i Frelsesarmeen.

– Og en behøver ikke nødvendigvis å være medlem av Frelsesarmeen?

– Nei da. Rundt 70 prosent av grytevaktene våre er ikke medlem i det hele tatt. Det er bare mennesker som ønsker å gjøre en god gjerning nå før jul.

LES OGSÅ: Tanja dropper julegave til de ansatte – oppfordrer andre til å gjøre det samme

Julegryteinnsamlingen «tyvstartet» sist helg, men fra og med i morgen blir grytene satt ut for godt og blir stående fram til jul. På Nordbyen, Amfi og Coop Extra i sentrum står grytene fast, mens man i Meny-butikkene Blinken på Østre Halsen, Søndersrød og Stavern samles inn i helgene.

Til gode formål

I fjor ga nordmenn omtrent 30 millioner kroner til Frelsesarmeens sosiale arbeid lokalt gjennom hele året. Bare i Larvik ble det samlet inn 500.000 via julegrytene man hadde stående i desember.

– Og absolutt alt går uavkortet til sosiale formål i Larvik. Ikke én krone forsvinner. Vi er bevisste på at pengene som samles inn i Larvik skal gå til formål her i kommunen, forteller Astrid Holm Andersen.

Og dessverre er det nok formål å ta av. Mange, både familier og enslige, sliter tungt økonomisk og har bruk for en håndsrekning fra armeen.

LES OGSÅ: Innsamlede klær hjelper syv larviksfamilier hver uke

– Julegrytene er stort sett den eneste inntektskilden vi har til dette formålet og godt over halvparten av pengene vi får inn, går til den tradisjonelle julematutdelingen vi har.

Men også Frelsesarmeen har merket trenden med at folk går med stadig mindre kontanter på seg.

– Derfor er det fullt mulig å overføre penger til oss via Vipps eller en kan betale på en giro. Men vær oppmerksom på at pengene bør øremerkes Larvik.

Oppfordring til bedrifter

At gavene fra privatfolk i julegrytene er viktig for Frelsesarmeen, er det ingen tvil om. Men det finnes andre kilder også.

– Vi vil gjerne oppfordre firmaer som har hatt et godt år, til å gi noe av overskuddet til Frelsesarmeen. Pengene vil komme godt med.

Artikkeltags