Har gått for tv-aksjonen siden den startet i 1974

Stiller opp: Sittende fra venstre: Anna Gretha Holt, Synnøve Mørk, Karola Hagtvedt og Thorbjørg Thorsen. Stående bak fra venstre: Kari Anne Bergland, Gerd Langås, Ellen M. Herbjørnrød, Ellen Klavenes, Astrid Ødegaard og Marit Gogstad, som er leder i Holt Sanitetsforening.

Stiller opp: Sittende fra venstre: Anna Gretha Holt, Synnøve Mørk, Karola Hagtvedt og Thorbjørg Thorsen. Stående bak fra venstre: Kari Anne Bergland, Gerd Langås, Ellen M. Herbjørnrød, Ellen Klavenes, Astrid Ødegaard og Marit Gogstad, som er leder i Holt Sanitetsforening. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

Foreningen har medlemmer som har gått som bøssebærere siden 1974. I 42 år.

DEL

– Medlemmene stiller alltid opp, og det er ikke engang nødvendig å spørre når det er tv-aksjon på gang. Jentene kan rutene og det er bare å sette det hele i gang, sier Marit Gogstad, som er leder for Holt sanitetsforening i Østre Hedrum i Larvik.

I år stiller 10 av foreningens medlemmer opp i aksjonen, som er til inntekt for Røde Kors, og deres arbeid for flyktninger, både ute i verden og i Norge.

– Synes årets innsamling går til en forening som virkelig fortjener støtte til det arbeidet de gjør, så dette er enkelt å stille opp på, sier Gogstad.

Les også: Hentet inn pappa som rodeleder i Kvelde

Siden starten

Slik har de tydeligvis tenkt hele veien siden den første tv-aksjonen ble arrangert til inntekt for Flykningrådet i 1974.

– Vi har hatt med damer som har gått som bøssebærere hele veien fram til i dag, og et av våre medlemmer, Karola Hagtvedt (82), har vært med som bøssebærere i alle årene. Det er imponerende, og forteller om den innsatsen damene legger for dagen, sier Gogstad.

Den innstillingen setter også leder i kommunekomiteen for innsamlingen, varaordfører Olav Nordheim, svært stor pris på.

– Det er rett og slett imponerende den innsatsen disse damene gjør, og det betyr svært mye at de stiller opp. Nå håper jeg bare vi klarer å fylle opp med bøssebærere i alle distriktene i Larvik, sier han.

Les også: Trenger 450 bøssebærere

Ledige plasser

I avisa fredag skrev ØP om distriktet i Kvelde, der det fortsatt mangler mange bøssebærere til aksjonen søndag. Og fortsatt er det ledige plasser også andre steder.

– Vi mangler noen i Tjølling, på Østre Halsen og på Nanset, og jeg håper mange vil melde seg til å gjøre en innsats. De som vil være med kan ringe telefonnummer 02025 og melde seg på, og gjerne oppgi hvor man vil gå, sier Nordheim.

Artikkeltags