Nav skriver selv: «Størst mangel innen bygg og anlegg og helse».

Ser vi på yrkesgrupper, er det størst mangel på folk innen bygg og anlegg, anslått til 14.300 personer. Dette er 6.400 flere enn i fjor.

Virksomhetene trenger i størst grad flere tømrere og snekkere, elektrikere og rørleggere. Det er også høy mangel innen helse, pleie og omsorg, estimert til 12.750 personer, 950 flere enn for ett år siden. Sykepleiere er enkeltyrket, uavhengig av næring, det er størst mangel på i Norge. NAV har estimert at det nå mangler 4.500 sykepleiere og 1.100 spesialsykepleiere».

Da regner jeg med at Nav støvsuger markedet for håndverkere, kobler de mot bygg og anlegg og setter i gang et kvalifiseringsløp. Jeg er rimelig sikker på at det går fagarbeidere der ute med de rette kvalifikasjoner, men som Nav ikke fanger opp.

Her må også bygg og anleggsbransjen åpne for tiltak i form av for eksempel praksistilbud. Lurt dersom en vil redusere bruken av dyr innleid arbeidskraft fra vikarbyråer. Dette er ikke rocket science.

ØP hadde forleden et innslag om en bedrift som måtte si nei til oppdrag fordi de ikke fikk tak i arbeidskraft. Begynner det å ringe i noen bjeller nå?

Fikk du med deg disse innleggene?

Klokt å satse på integrering nå

Er det fordi det ikke er kult med munnbind, eller fordi vi tror det ikke handler om oss?

Julelys, covid-19 og ensomhet

«I have a dream» – visjonen for vår by Larvik er å slippe kilden fri!

Bytt Indre havn med Havparken

Har du noe på hjertet du mener er viktig, noe du vil ta opp eller løfte i Larvik? Send oss et leserinnlegg ved å klikke deg inn her da!