Gå til sidens hovedinnhold

Gill og Kjetil vil snakke med DEG om framtidens integrering i Larvik

Artikkelen er over 4 år gammel

– Alle innspill vil bli lest.

ByLab i Larvik sentrum har siden forrige uke vært omgjort til en demokrati-kafé hvor alt av ideer til framtidens integreringsarbeid tas imot med åpne armer av blide medarbeidere fra Larvik kommune.

De ønsker nemlig å samle inn så mange gode innspill til mål og tiltak som mulig før en temaplan for integrering for perioden 2017-2020 skal vedtas i kommunestyret før jul.

– Alle innbyggere i Larvik har mulighet til å komme innom for en kopp kaffe og en prat om integrering av innvandrerbefolkningen. Vi vet for eksempel at polakker er den største gruppa arbeidsinnvandrere fra EU. Kanskje de har noen innspill? Uansett: vi håper på stor interesse rundt dette, sier Kjetil Lundeberg, som er koordinator for integreringsarbeidet i kommunen.

Varer ut neste uke

Tre uker er satt av til å samle inn innspill. Oppstart var i forrige uke, og siste dag er fredag 14. oktober.

ByLab holder åpent ettermiddager fra onsdag til fredag. Enkeltpersoner og grupper kan komme innom i åpningstiden eller avtale annet tidspunkt.

– Etter uke 41 (neste uke, journ.anm.) vil prosjektgruppa sette seg ned og systematisere den forhåpentligvis store mengden innspill som har kommet inn, forteller Lundeberg.

Det siste trenger han trolig ikke bekymre seg over i det hele tatt. Under en seanse der en gruppe deltakere fra NAVs introduksjonsprogram var på besøk i går formiddag, var engasjementet så stort at alle ikke engang rakk å komme til orde før prosjektleder for ByLab, Gillian Hockly, måtte sette strek.


– Dette er naturligvis veldig morsomt, og ikke minst spennende. For det handler om deltakelse og demokrati, ting vi tar for gitt i Norge, men som ikke nødvendigvis er noen selvfølge i andre land, sier Hockly, som lover at alt som kommer inn av innspill vil bli lest og tatt på alvor.

Vil tydeliggjøre innsatsområder

Arbeidet med temaplanen startet i februar og avsluttes i desember. Arbeidet har vært ledet av stabsavdelingen i Sentraladministrasjonen med involvering fra tjenesteområdene Helse og omsorg, Kultur og oppvekst og NAV Larvik.

Formålet med handlingsprogrammet er å tydeliggjøre hovedmål og innsatsområder for de neste fire årene, med fokus på fem hovedtemaer: sysselsetting og grunnleggende kvalifisering, kultur og oppvekst, helse og omsorg, bosetting og bolig, og demokrati, deltakelse og likeverd.

Kommentarer til denne saken