Gå til sidens hovedinnhold

- Det er forferdelig å være her

Artikkelen er over 6 år gammel

Leif Werner og datteren Christina Werner Wallin fra Larvik er i Paris for å delta i møter, og befant seg ikke langt fra områdene der terroraksjonene rammet den franske hovedstaden fredag kveld og natt til lørdag.

- Vi bor i en leilighet ikke langt unna stedene, og var på restaurant da vi forstå at noe var i ferd med å hende, forteller Leif Werner på telefon med Østlands-Posten lørdag morgen.

- Vi hørte ikke noe direkte av det som skjedde, men så helikoptre i luften, og valgte å ta oss tilbake til leiligheten, sier han.

 

Holdt seg inne

Werner forteller at de to valgte å holde seg i leiligheten og følge dramatikken på tv og sosiale medier.

- Det som har skjedd er naturligvis på alle kanaler her nede nå, og jo mer vi hører jo mer forstår vi hvor alvorlig dette er. De siste tallene vi har hørt er at nesten 130 er drept, men antallet som er alvorlig skadet er jo også stort. Dermed vil vel tallet på antallet drepte øke, sier han.

- Selv om vi heldigvis ikke ble direkte rammet selv, er det forferdelig å være her nå. Dette er en virkelig dramatisk situasjon. Vi er heldigvis i god behold, sier han.

Werner legger til at det har blitt lite søvn i natt, og at dramatikken har preget dem begge.

 

Tror det er terrorister fra Syria

Leif Werner sier spekulasjonene om hvem som står bak er mange i franske medier.

- Mediene peker på Syria og IS, og det vel naturlig at tankene går i den retningen, sier han.

- Det virker som om det er stor enighet om at det er terrorister derfra som står bak, sier han.

Vanskelig å få kontakt

Werner forteller også at de to har blitt kontaktet av sjømannskirken i Frankrike på sosiale medier med spørsmål om alt var i orden med dem.

- Dermed ble det formidlet ut på Facebook at vi hadde det bra. Vi har imidlertid forsøkt å komme i kontakt med både den norske ambassaden her og UD, men der har det vært umulig å få kontakt, sier han.

- Det virker litt rart i en situasjon som dette, der det jo burde være viktig å få kontroll over situasjonen til nordmenn i området, sier han.

Skal ut i byen

Leif Werner sier at han og datteren hadde bestemt seg for å dra tidlig ut på byen for å spise frokost på en restaurant, men at de har valgt å vente litt.

- Vi har ikke mat i leiligheten, men har valgt å holde oss inne så langt. Nå drar vi i imidlertid snart ut, og det blir spennende å se hva vi møter, og ikke minst å se hvordan franskmennene har reagert på dette, sier han.

Kommentarer til denne saken