Gå til sidens hovedinnhold

Inviterer til friluftsgudstjeneste i Stavern: - Dette er jo fantastiske kulisser

Artikkelen er over 1 år gammel

Søndag inviteres det til sommerens friluftsgudstjeneste ute på Kronprinsen i Stavern.

Siden tidlig 2000-tallet har friluftsgudstjenesten i Stavern vært en sommertradisjon. Nok et år går Hammersmark og Co i bresjen for arrangementet ute ved Kronprinsen, rett bak Hotel Wassilioff.

  Det som gir oss vårt særpreg, er de flotte omgivelsene når vi kan sitte utendørs, sier Alf Petter Hammersmark, ved Stavern frikirke.

- Også er det flott at Stavern Agnes Musikkorps alltid stiller opp. De har lært seg alle salmene og bidrar hele veien. Det må være helt spesielt, jeg tror ikke det er så mange andre som har eget korps til gudstjenesten, ler han.

 

Sommerens gudstjeneste består av kjente salmer og sang med Birgit og Jan Einar Larsen. I tillegg bidrar Sokneprest i Stavern, Margrete Sem Lossius, og Stavern-Agnes Musikkorps.

- Vi synes det er fint å kunne samarbeid å gjøre en samfunnsinnsats sammen, sier Jan Oppen Berntsen ved Stavern-Agnes Musikkorps.

Flere hundre besøkende

Klokken 11:00 på søndag braker det løs ute på Kronprinsen. Da blir det rigget klart med prekestol og det hele. De siste årene har det kommet et par hundre besøkende, men det er plass til fler.

- Dette er jo fantastiske kulisser, sier Hammersmark og peker utover det åpne gressområdet.

Om det skulle bli dårlig vær flyttes gudstjenesten inn i Stavern Kirke.

- Det er meldt ålreit vær, men vi bare vente og se hva slags vær vi får. Det er jo tross alt noe av spenningen med friluftsgudstjenester, avslutter pastoren.

Kommentarer til denne saken