Abid Raja sier til TV 2 at han oppfatter videoen som «særs truende», og at han vil anmelde den til Politiets sikkerhetstjeneste (PST).

Bakgrunnen for tekstmeldingene og videoen er Rajas utspill om nikab og burka. Raja advarte i VG forrige uke mot et forbud, men innrømmet samtidig at han har «kjent vemmelse» når han har sett kvinner i plaggene.

Allerede mandag ettermiddag gjorde Raja det klart at han ville anmelde Mohammad for tekstmeldingene.

PST har gitt beskjed om at de ønsker et avhør av den kjente islamisten fra Larvik.

– Det går han med glede i. Han bestrider å ha gjort noe straffbart og står ved sine uttalelser, sier Mohammads advokat John Christian Elden til NTB.

 

– Skitne svin

Slik lød en av meldingene som lå på Rajas telefon lørdag morgen: «Din skitne svin, må Allah brenne deg i Jahannam, din uoppdratte kafir hund. Du er en skam for pakkiser og muslimer, ikke kall deg muslim, for Wallahi du har INGENTING med islam å gjøre, skitne forræder!!!».

I tillegg sendte han tekstmeldinger til den muslimske samfunnsdebattanten Maryam Trine Skogen der han kalte henne et «mentalt forstyrret og ustabilt ludder».

Skogen sier til TV 2 at hun i utgangspunktet ikke planla å anmelde Mohammad, men sier hun skal høre om PST synes det er hensiktsmessig at hun gjør det.

Stum og døv

I videoen han publiserte på YouTube, sier han at «jeg har kun ytret min mening i henhold til sharia».

Han sier verken Raja eller Skogen har gjort ham noe personlig, men at begge har hånet hans religion, islam. Han sier videre at han håper Allah vil belønne ham for å ha irettesatt «disse fiendene av Allah».

– Abid, vi muslimer får sannelig vemmelser hver gang vi ser du åpner den stygge, skitne kjeften din. Måtte Allah gjøre deg stum og døv, sier Mohammad i videoen.

Raja anmeldte mandag Mohammad for krenkelse av privatlivets fred og for angrep på de høyeste statsorganers virksomhet, opplyste politikerens advokat Olle Nohlin til VG samme dag. Nå har Raja anmeldt islamisten for trusler og for på nytt å ha angrepet de høyeste statsorganers virksomhet, ifølge TV 2.