Gå til sidens hovedinnhold

«Jeg går nå i 10. klasse og har så å si planlagt fremtiden min ved å velge dans, for det er det jeg virkelig vil, og jeg kan ikke se for meg noe annet»

Artikkelen er over 1 år gammel

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Da jeg fikk høre at musikk og danselinja på Thor Heyerdahl kanskje skal legges ned, ble jeg helt sjokka. Helt siden starten av ungdomsskolen har jeg gledet og sett for meg at jeg skal gå på danselinja, så jeg kan gjøre det jeg elsker aller mest, og forhåpentligvis bli enda bedre. Jeg går nå i 10. klasse og har så å si planlagt fremtiden min ved å velge dans, for det er det jeg virkelig vil, og jeg kan ikke se for meg noe annet.

Musikk, dans, drama er en av linjene der flest fullfører videregående. Jeg har vært heldig og blitt kjent med mange som har valgt å gå danselinja på Thor Heyerdahl. De har fortalt hvor gøy og lærerikt det er, og i tillegg ser jeg utviklingen deres når jeg danser med dem på Studio Nille etter skoletid. Det har virkelig motivert meg, og jeg klarer nesten ikke å vente til det er min tur. Det skremmer meg at politikerne nå vurderer å ta bort denne muligheten for meg og alle de andre, som ønsker å ha kreative fag i skolen.

Blir musikk og danselinja lagt ned må jeg dra til Skien for å få dans på skolen. Da vil jeg ikke rekke de første dansetimene på Studio Nille, og jeg får ikke danset med dem som motiverer meg mest, og som jeg strekker meg etter. Drømmedagen min er en skoledag med dansetimer, vanlige skoletimer og så dra rett ned på Studio Nille etter skolen og danse enda mer. Det er ikke mulig hvis jeg og alle de andre som tenker å velge musikk eller dans, må dra til Skien eller en annen by hver dag. Personlig oppleves det trist, men dette vil ikke bare gå ut over meg. Dansemiljøet i Larvik vil bli splittet, og vi vil miste den gode kontakten på tvers av alder. Noe som igjen fører til at dansetilbudet i Larvik blir mindre og dårligere.

Jeg forventer at politikerne i Vestfold og Telemark tar et fornuftig valg!

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 07:00.