«Jeg synes ikke spørsmålet om regnbueflagg på offentlige stenger er så enkelt som mange andre later til å synes»

Av
DEL

LeserbrevDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Med stor risiko for å bli feiltolket i flere retninger, og tillagt meninger jeg ikke har: Jeg synes ikke spørsmålet om regnbueflagg på offentlige stenger er så enkelt som mange andre later til å synes.

I utgangspunktet er det for meg helt selvfølgelig at Larvik Kommunes holdning er at alle mennesker er like mye verdt og har de samme rettighetene uansett hvem de elsker og hvordan de velger å leve sine liv. Å vise dette gjennom et flagg på kommunens flaggstenger burde være helt uproblematisk, så lenge alle er enige om hva flagget faktisk sier. Men sånn er det åpenbart ikke. De siste ukers debatt at det er stor uenighet om akkurat det.

Når loven sier at det kun er Norges flagg, det samiske flagg eller kommune- eller fylkesflagg som er tillatt på kommunens flaggstenger, med unntak av «i forbindelse med idretts-, kultur- og lignende arrangement med allmenn interesse» så vil jeg anta at det er fordi at kommunen i seg selv er nøytral til både politikk, religion og livssyn, nettopp for ikke å ekskludere noen; heller ikke de som måtte ha et mindre populært syn på homofilt samliv, transseksualitet, adopsjon, prevensjon, BDSM, elsparkesykler, miljøvern, Palestina, Israel, kosthold, atomvåpen, NATO, kunstgjødsel, maskevidde på fiskegarn, trekkspillmusikk eller hva det måtte være.

Kommunens flagg – som vanligvis vaier på stengene – er gjennom demokratiske prosesser gitt et nokså nøytralt innhold og kan ikke med noen grad av troverdighet tillegges meninger i verken den ene eller andre retningen. De færreste andre flagg har den egenskapen.

Jeg ser derfor fram til at Olaf Holm og KrF fremmer en sak i kommunestyret til høsten der kommunens bruk av offisielle flaggstenger tas opp. Det vil – i tillegg til en generell debatt om bruk av flaggstenger – gi oss anledning til å tydeliggjøre hvilke verdier og hvilket budskap vi legger i regnbueflagget, og ta stilling til om det skal heises.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 09:00.