Like kjent og kjært som å tenne det andre lys i advent, er offentliggjøring av skattelista med oversikt over personer, som tjente mest i fjoråret. Er du blant toppene her, får du til og med et bilde av deg – enten gående på gata eller sittende i din høye SUV-bil.

Vi andre lever livet vi også, men er kun i en grå masse, som liksom sitter på «gratis-haugen» og beskuer rikingene. Hvordan i all verden skal også jeg få oppmerksomhet? Kanskje komme seg ut av tåka ved å bli politiker? En politiker med sterke meninger har stor mulighet for å få bilde av seg i lokalavisa og på denne måten også oppnå litt status? I så fall må jeg begynne å hevde mer meninger enn det jeg hittil har gjort og bruke noen ord som «slår».

Hva med å ta opp et eller annet til debatt i lokalavisa som sjokkerer og som ikke er «innafor» nå for tida, eksempelvis: «Jeg mener bruk av el. bil trafikksikkerhetsmessig er svært uheldig grunnet manglende motorlyd, som ikke varsler fotgjengere ved kryssing. I tillegg er el. bilene tyngre enn tidligere og derved sliter ned våre veier raskere.

Oppsummering: Kanskje jeg fortsatt skal holde helt kjeft om min lykke og fortsette den grå tilværelse i en passe anonym tåke, langt unna skattelister og folks nysgjerrighet.