«Jeg vet best»?

FØR VALGET: Faksimile av et FB-innlegg fra Birgitte Gulla Løken.

FØR VALGET: Faksimile av et FB-innlegg fra Birgitte Gulla Løken.

Av
DEL

MeningerDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Hva slags ordfører har Larvik valgt? En ordfører som sammen med rådmannen «alene vet best»?

Er folkevalgte og innbyggere som ikke deler H-ordførerens oppfatning; «folk som går med ryggen baklengs inn i fremtiden»?

Kvelden den 23.10.19, da Ap, H og Sp valgte Bringedal som ordfører, uttalte ordføreren (sitat ØP): «Jeg skal være en ordfører for alle i denne salen og alle i Larvik....

Samtidig begynte han ordførergjerningen med å rekke ut en hånd til partiene som ikke er en del av konstellasjonen: – Vi er en sentrumsallianse som kommer til søke bredt flertall i de viktige sakene. Vi er innstilt på å samarbeide med alle partier som ønsker å samarbeide med oss, sa Bringedal.

Vel, samarbeid oppnås ikke ved at ordfører karakteriserer folkevalgte og innbyggere, som ikke deler samme oppfatning, på en utilbørlig måte. Det er lite konstruktivt av ordføreren å karakteriserer andres oppfatninger som nedrige. Den positive effekten av meningsbrytning og debattsom bidrar til å skape enda bedre vedtak, rammes med en ordfører som går i front (alene?) med denne typen forsøk på stigmatisering.

Med en slik holdning øker polariseringen og det skapes større fronter og ordfører slår selv beina vekk for godt samarbeid og kultur. Det kan være greit i denne forbindelse med en liten påminnelse om at Bringedal og Larvik H gikk til valg i september 2019 på å bevare Varden barnehage:

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken