«Jeg vil med dette få ønske alle innbyggere og ansatte i Larvik kommune en riktig god jul»

IMPONERT: Ordfører Erik Bringedal skriver at han har fått en enorm respekt for de ansatte i kommunen i 2020.

IMPONERT: Ordfører Erik Bringedal skriver at han har fått en enorm respekt for de ansatte i kommunen i 2020.

Av
DEL

MeningerDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Jeg tror det er svært få av oss, i hvert fall vi som er født etter krigen, som opplever en mer merkelig jul enn den vi nå står overfor. Begrensninger i hva vi kan gjøre, hvem vi kan omgås og hvordan vi kan omgås vil prege disse juledagene.

Det jeg personlig sitter igjen med så langt i denne korona krisen er nok knyttet opp til begreper som respekt og ydmykhet. Ydmykhet over å måtte erkjenne hvor sårbare våre liv og vårt land er når en global pandemi rammer oss. De fleste av oss lever ganske trygt i oppfatningen om at «dette hender ikke oss.» Allikevel har vi nå erfart at heller ikke vi – i et rikt og fredfullt land som Norge – slipper unna.

Respekten jeg føler er knyttet til hvordan dette er håndtert, både sentralt og lokalt. På riksplan har vi hatt politikere som har stått fram og gitt krisen et ansikt gjennom å kommunisere, nærmest ukentlig, alle de begrensninger vi må påføre oss selv i hverdagen. Gode ledere synes, slik de har gjort i Norge i den perioden vi har opplevd så langt.

Lokalt har jeg blitt imponert over den laginnsats og dugnadsånd som jeg ser blant vår innbyggere. Jeg har ikke tall på hvor mange ganger siden 12. mars jeg har stått fram og kommunisert et negativt budskap. Når jeg møter innbyggere på gater og torg så har jeg ikke en eneste gang blitt møtt med kritikk eller verbale angrep på det jeg ber folk om. Litt diskusjon om tiltakenes omfang kan det ha vært, men aldri personer som kritiserer de underliggende fakta eller beveggrunner for våre anbefalinger. At dette er noe vi står sammen i føles veldig sterkt.

Så har jeg også fått enorm respekt for de ansatte i kommunen vår. Fra kommunens ledelse har jeg sett imponerende lederskap og gjennomføringsevne. Våre ansatte innen helse, skole, barnehage, drift og medarbeidere innen rengjøring og vaktmestertjenester er alle blitt mine helter. De har stått i det, dag ut og dag inn, og for å være ærlig: De har gjort det enkelt å være ordfører!

Vi er ikke gjennom dette enda, men forhåpentligvis går vi over i en fase der testing og smittesporing gjøres parallelt med vaksinasjon. Livene våre vil sakte, men sikkert normaliseres, men også store deler av 2021 vil bli preget av pandemien og dens ettervirkninger. I denne julen er det spesielt viktig at vi alle er den gode nabokjerringa som statsminister Gro engang etterlyste. La oss ha øyne og ører åpne for at nettopp denne julen vil være vanskeligere enn normalt for mange rundt oss. Strekk ut en hånd, ta en telefon, dra på besøk eller del noe med noen.

Jeg vil med dette få ønske av hele mitt hjerte alle innbyggere og ansatte i Larvik kommune en riktig god jul og tusen takk for det flotte samarbeide sa langt.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken