Denne helga gikk årets siste EM-runde i rallycross av stabelen i Tyskland, og i klassen RX3 var det kun Belgiske Kobe Pauwels som maktet å slå Jens Hvaal (18) fra Larvik.

Tidligere har Hvaal konkurrert på juniornivå hjemme i Norge, men fikk prøve seg mot Europas beste førere nå på tampen av sesongen. I sin EM-debut klatret Hvaal helt opp på pallen, med en mye sprekere bil enn det han er vant med å kjøre.

– Jeg har aldri vært i nærheten av noe så stort tidligere, slår han fast.

– Jeg hadde et håp om topp 10 før jeg ankom EM, så jeg tror ikke det helt har gått opp for meg at jeg ble nummer to.

Hvaals overmann stakk for øvrig av med sammenlagttittelen i EM etter totalt fem runder. I helgas runde var det 1,8 sekunder som skilte de to sjåførene, som for øvrig vant hver sin semifinale.

LES OGSÅ: Neste år kan bestevennene bli konkurrenter: – Det synker jo inn litt etter litt hva som har skjedd

Kjær nummer fire

Men Hvaal var ikke eneste Larvik-fører som imponerte i Tyskland. Martin Kjær (31) kom også til finalen, og endte til slutt på en fjerdeplass.

– Det har ikke blitt så mye kjøring i det siste, så jeg er godt fornøyd med å hamle så bra opp med de store gutta, forteller Kjær.

Dette var Kjærs tredje EM-løp for sesongen. Tekniske problemer med bilen, tidsklemma og økonomi er årsaker til at det ikke har blitt like mye aktivitet som han hadde ønsket.

– Jeg har ikke helt bestemt meg for hva jeg vil prøve på neste år, men det hadde vært moro å få kjørt flere EM-løp, sier han.

Underdog

Gjengen fra Larvik er godt sammensveiset, og guttene gleder seg over hverandres prestasjoner.

– Jeg visste at Jens kom til å gjøre det bra. Jeg har fulgt med i mange år, og han har kjørt masse og forberedt seg godt. Det er kjempegøy at han da får det så bra til i sitt første EM-løp, sier Martin Kjær.

– Det var mange som hadde troen på et bra resultat, men da jeg kom dit, var det ingen som visste hvem jeg var. Du kan trygt si jeg var «underdog», så jeg overrasket alle inkludert meg selv med en 2. plass, erkjenner Jens Hvaal.

Og pangstarten på Hvaals internasjonale karriere har gitt han en skikkelig motivasjons-boost.

– Jeg har et lite håp om å kjøre en full EM-sesong, men om ikke det blir det, så vil jeg i hvert fall kjøre flere internasjonale løp. Denne prestasjonen ga definitivt mersmak, sier Jens Hvaal fornøyd.