Gå til sidens hovedinnhold

Jentehelg på Neset – med hengekøyer

Artikkelen er over 2 år gammel

Fra leserne

I februar skrev ØP om søstrene som inviterer til «Jentehelg» med innvielse av hengekøyeparken på Anvik Gård.

– Får a de te tru? tenkte sikkert noen, og ja, det ble en helt fantastisk helg.

Vi var 26 jenter sammen 22.–24. mars. Jentene ble innlosjert på Brunvall gård og de som ville, kunne sove i hengekøyeparken her på Anvik Gård. Sammen med tømrer Dag Marius Andersen har Sigmund Anvik laga en real gapahuk og flotte benker og bord av eget tømmer. Og ikke nok med det, vet du hva en T.P er? Jo, det er en tisseplanke for nødne kvins, en to seters som det ble mye latter av!

Fredag kveld var det litt yr i lufta, men tror du ikke seks av jentene tok sjansen på ei natt ute i den gamle juletreskogen vår rett nedafor gården. Trærne som er igjen etter juletrehogst står i en passende stor sirkel, og inni der er det deilig og rolig, og den gir god ly for vinden. Lørdag morgen rusla vi ned til Tjostolfvika og fem jenter hoppa uti det kalde vannet.

Så ble det frokost, latter og prat på Brunvall og deretter yoga for stive rygger under Ann-Hege Pedersens kyndige veiledning.

 

Hang som kokonger i skogen

Været var helt fantastisk og den vakre turen i et av Norges flotteste turterreng med bølger og sjøsprøyt, gjør deg nesten målløs! Med fotoveiledning av Lise Reng, ble turen behørig foreviget. Dette ga tydelig matlyst da vi tilbake i hengekøyeparken, rundt bålpanna, kunne nyte real turmat og en skikkelig bålkaffe etterpå.

Ettermiddagen brukte vi til refleksjon rundt hvem vi er og hvem vi velger å være, og det kjennes godt å falle til ro en slik dag etter mange, fine inntrykk. Sigrun Hammer Kvaløy er veileder og vant til å lede vei til gode tanker.

I vinbaren på Anvik Gård lørdag kveld delte Kjersti Bache med oss noen av sine mange, spennende og gripende menneskemøter etter at jentene høylytt hadde kost seg med Sigmunds pizza-buffé.

Lørdag kveld fristet med måneskinn og massevis av stjerner, og dermed var vi 20 jenter som «hang oss til rette» i skauen. Etter at alle hang som kokonger rundt i den fine skogen, og du kunne høre litt snorking, ble det ro i leiren.

 

Flere aktiviteter

Grytidlig neste morgen dukket Sigmund og svoger Olav opp, laget bålkaffe, delte ut smørbukk-karameller og lurte spente på hvordan natta hadde vært.

Etter frokost og yoga, og en litt annen tur på kyststien, avsluttet vi helga med herlige pølser fra slakter´n på bålpanna. Det var tommel opp fra hele gjengen og i september blir det ny «Jentehelg på Neset».

I mellomtiden er det planer om flere aktiviteter, mer overnatting, kurs i matlaging og mye moro i hengekøyeparken her på Anvik Gård.

Kristin H. Anvik

Fotograf: Lise Reng.

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 07:00.