- Men noen rølpefest for middelaldrende kvinner skal det ikke utvikle seg til å bli, slik som Grete Waitz-løpet gjorde. Heldigvis er det vanskelig å få til bar-til-bar-runder på Kyststien og Anvik, smiler pådriver og initiativtaker Kristin Hammer Anvik.

I 2006 markerte 247 jenter i alle aldere starten på tradisjonen. I fjor eksploderte antall påmeldte til 1100. Til helgen blir det satt nok en rekord. Allerede nå er 1500 damer påmeldt, men fortsatt går telefonen varmt.

- Vi tar imot påmeldinger på Anvik helt fram til fredag kveld, sier Hammer Anvik.

Hun og mannen Sigmund Anvik har siden oktober nærmest jobbet fulltid med årets jentetur. Hender og hoder har vært fulle av og med organisering, arrangering og delegering. Nå er de i innspurten.

Flere måneders aktiv branding ut i Larvik-distriktet, til hytteeiere, på typisk jentebedrifter og kjøpesentre rundt Oslofjorden har gitt resultater.

- Den første påmeldingen til årets tur kom fra Lillehammer. I år kommer det damer fra Tyskland, Tromsø, Trondheim og Geilo - for å nevne noen. Men først og fremst er det larviksdamene som stiller opp. De er utrolig sporty, berømmer Hammer Anvik.

- Alle aldersklasser er representert her, jenter helt ned i 10-årsalderen er påmeldt. Men hovedvekten ligger nok på de litt eldre damene.

- Et uformelt, sosialt lag i vakre naturomgivelser frister nok disse damene. De slipper unna alt som har med tidtaking å gjøre, lover Hammer Anvik.

Løypa som starter i Leiren i Stavern og ender på Anvik gård, med drikkestasjon på Bøvre, er på rundt ti kilometer og burde ikke skremme mange.

- Problemet er ofte at damene prater så mye at de ikke får med seg skiltingen. Da kan det ofte bli litt slitsomt, ler Hammer Anvik.

Arrangementet er mye av grunnen til at Kyststien nå er merket med nye, tydelige skilt som viser kilometeravstand til ulike steder.

Vel framme på Anvik venter for det første et stort antall toaletter, og videre rekebuffé, framføring av lagenes egenproduserte sanger, underholdning av Nils Mathisen og Rune Syvertsen samt stemningsfulle, sommervarme kveldstimer.