Gå til sidens hovedinnhold

Til helga blir det buss for tog igjen

Artikkelen er over 2 år gammel

Vestfoldbanen stenges for trafikk mellom Sandefjord og Skien, to helger, fordi det skal utføres planlagte etterarbeider etter innkoblingen av det nye dobbeltsporet Farriseidet-Porsgrunn.

Prosjektleder jernbaneteknikk, Rune Bårdsen Røer, sier i en pressemelding at det er behov for to helger til å utføre restarbeider og mangelretting, etter at det nye dobbeltsporet ble åpnet for trafikk. Dette har ifølge Røer ligget i planen hele tiden, fordi det erfaringsmessig alltid dukker opp etterarbeider og mangelretting som må utføres etter åpning.

– Utfordringen for Bane NOR er at disse arbeidene kun kan utføres når det ikke er trafikk for sporet, og da blir det behov for å stenge banen for å få utført dem. Det er såpass kort tid mellom siste og første tog inn og ut av Skien, at det er lite rasjonelt å bruke nettene til å få utført arbeidene, det ville tatt flere uker, forklarer Røer.

To helger

De to helgene det vil bli buss for tog på strekningen er helgene 6. til 7. oktober, og 20. til 21. oktober, og under den første helgen skal arbeidet pågår i tidsrommet 07.00 til 20.00 begge dager, og det vil også pågå tester og kontroller på kveld/natt.

Arbeidet denne helgen vil foregå ved Porsgrunn stasjon, ved Vallermyrene og Eidangertunnelen, og ved Hobekk ved Hallevannet.

Den andre helgen skal det gjennomføres diverse restarbeider i Porsgrunn og ved Vallermyrene, og på dobbeltsporet.

Ny bru ved Farriseidet

I tillegg skal Statens vegvesen denne helgen montere en av de nye bruene på Farriseidet som går over jernbanen Dette arbeidet vil pågå hele helgen.

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 07:00.